Voedselverspilling draagt bij tot twee van onze grootste mondiale problemen - honger en klimaatverandering. Vandaag hebben bijna 690 miljoen mensen wereldwijd honger. -10 miljoen meer dan in 2020. Het is een grote verantwoordelijkheid om rekening te houden met de middelen die nodig zijn om voedselzekerheid voor iedereen te garanderen. Daarom innoveren wij voortdurend om nieuwe oplossingen te vinden om voedselverspilling tegen te gaan.

Als de grootste afvalcategorie op gemeentelijke stortplaatsen stoot voedselafval ook methaan uit, een krachtig broeikasgas² dat bijdraagt aan de klimaatverandering. Geschat wordt dat voedselafval tussen 2010 en 2016 verantwoordelijk was voor 8% tot 10% van de wereldwijde uitstoot.³ Door dit probleem aan te pakken met de producten die wij aanbieden, helpen wij onze klanten bij te dragen aan een betere wereld.

Geüpcyclede bijproducten

Een basisprincipe van duurzaamheid is het maximale gebruik van onze kostbare hulpbronnen. Wij ontwerpen producten om de opbrengst en waarde van elke grondstof te maximaliseren. Onze citrusoplossingen zijn bijvoorbeeld ontworpen om niet alleen het sap te extraheren, maar ook de waardevolle bijproducten te verwerken, waaronder de schil, de oliën en de pulp. Met onze oplossingen voor de verwerking van citrusvruchten kunnen klanten 20% meer waarde halen uit de grondstoffen.

Het maximale uit de verwerking van citrusvruchten halen

Sap

Pers sinaasappels uit om er hoogwaardig sap uit te halen

Pulp

terugwinnen 3%-4% extra opbrengst door het scheiden van de pulp, die wordt gebruikt in sapconcentraten, gearomatiseerde koolzuurhoudende dranken en andere hoogwaardige markttoepassingen.

Etherische oliën

Schillen koud persen om essentiële oliën te extraheren, die worden gebruikt in allerlei producten, van zeep en parfums tot computerreinigers en afwasmiddel.

Peel

Verwerk het bijproduct schil, dat 15% van het gewicht van de vruchten, om frisdranken te maken; de resterende schil wordt gebruikt als veevoer, waardoor 100% van de sinaasappel