Het profiel van de farmaceutische industrie is, vooral in de nasleep van een wereldwijde pandemie, waarschijnlijk nog nooit zo hoog geweest. Maar, net als alle andere commerciële industrieën, is er altijd druk op kosten en planningen. JBT Pharma Solutions van JBT A&B Process Systems staat terecht bekend om de omvang van zijn projecten op maat, maar ook om zijn vermogen om grote projecten binnen een versneld tijdschema op te leveren.

A&B werkt met een breed klantenbestand voor een grote verscheidenheid aan vloeibare farmaceutische producten, waaronder traditionele IV-zakken, vaccins voor dieren, geavanceerde parenterale geneesmiddelen voor injecties, A&B richt zich op een gezamenlijke aanpak met klanten en hun partners om effectieve resultaten te leveren.

Hun oplossingen omvatten alles van sanitaire vaten en agitatietot systemen met glijders (media en buffer; voorbereiding van oplossingen; formulering), bioreactoren en fermentoren, Clean-In-Place (CIP) systemenplatforms, procesleidingen en installatie. Alleen al voor de procesleidingen heeft A&B meer dan 8 miljoen meter geïnstalleerd. hoogzuivere leidingen in heel Noord-Amerika. A&B's op maat gemaakte apparatuurontwerp stelt klanten ook in staat hun chemicaliën-, water- en energieverbruik te optimaliseren en te profiteren van kortere reinigingstijden.

Risicobeperking
"Wij maken sanitaire procesapparatuur voor alle vloeibare vormen van geneesmiddelen, inclusief alles van bioreactoren voor de productie van traditionele siropen tot apparatuur voor de volgende generatie gentherapie en monoklonale antilichaamtherapieën, dus het is een breed scala", legt Dave Mitchell, Global Director Pharmaceutical Product Line van JBT, uit. "Als het gaat om
mengen, batching, blendingis dat onze expertise."

Mitchell beschrijft A&B als een volledig geïntegreerd bedrijf, dat procesengineering en -ontwerp, tank-/schip- en skiddesystemen, automatisering en installatie omvat. "Er is niemand anders in de industrie die dat hele bereik zo combineert als wij", zegt hij. "Het andere aspect is gewoon onze omvang: letterlijk hoe groot we kunnen schalen, plus het feit dat we bekend staan om onze capaciteit om tijdgevoelige projecten met korte doorlooptijden te leveren."

Een ander belangrijk element van het aanbod van A&B is kostenbesparing. Zoals Mitchell uitlegt, kan A&B de kapitaaluitgaven en de planning van een klant verlagen, plus aanvullende, parallelle activiteiten uitvoeren voor op maat ontworpen projecten. "Daarnaast zijn de risico's kleiner omdat er minder kans is op scope-gaps, ontbrekende scope tussen leveranciers bij traditionele Design-Bid-Build projecten, wat vaak voorkomt in de industrie", voegt Mitchell toe.

Sustainable Partnership
JBT
heeft een ruime ervaring als het gaat om het life cycle management van apparatuur en het helpen draaiende houden van operaties met het hoogste rendement. Ter ondersteuning van het technisch en operationeel personeel biedt JBT verder PRoCARE® serviceovereenkomsten afgestemd op de behoeften van de klant. Het PRoCARE®-programma combineert ondersteuning op afstand, verhoogde ondersteuning, training en geplande onderhoudsbezoeken van JBT-technici om apparatuur in optimale omstandigheden te houden.

Of u nu uw huidige set-up wilt uitbreiden of een hele nieuwe productiefaciliteit wilt bouwen, JBT heeft alles wat u nodig heeft van ontwerp tot end-of-life cycle. JBT, een duurzame partner die samenwerkt aan betere resultaten.

LEES MEER over JBT Pharma Solutions