Schijnbaar onschuldige verpakkingsfouten kunnen leveranciers van levensmiddelen en dranken wereldwijd duur komen te staan. Door handmatige controle kan een onjuiste verpakking of etikettering onopgemerkt blijven, maar dergelijke fouten kunnen ertoe leiden dat duizenden dollars aan verpakkingen worden weggegooid. Erger nog, dergelijke fouten kunnen leiden tot het terugroepen van producten en boetes voor de detailhandel.

JBT's AutoCoding Systems (ACS ) levert software en automatiseringsoplossingen voor slimme verpakkingslijnen met een modulaire aanpak, die primaire, secundaire en tertiaire verpakking foutvrij maakt, helemaal in de lijn.

Fouten elimineren
ACS software controleert of de verpakking correct is met behulp van barcode scanners die elke verpakking controleren. Bovendien stelt de software automatisch alle codeerapparatuur in en controleert deze, zodat de codeerinformatie voor alle producten correct is. In de centrale database van AutoCoding wordt informatie over elk product opgeslagen. "Productspecifieke details zoals regels voor datumcodering, barcode-informatie, apparatuurparameters enz. worden allemaal in de database opgeslagen", legt Janet Harrison van ACS uit. "Dus in plaats van een operator die handmatig een printer instelt en voortdurend controleert of de verpakking correct is, wordt de apparatuur automatisch ingesteld, via de AutoCoding-lijnterminal, op basis van het product dat wordt doorgevoerd."

ACS software kan worden geïntegreerd met alle soorten printers, barcodescanners, controlewegers, metaaldetectoren, röntgenapparatuur en etiketteerders, van primaire tot tertiaire verpakkingen.
De software integreert ook nauw met Proseal tray-sluitapparatuur door het instellen van een printer, indien nodig, en het scannen van de film om er zeker van te zijn dat deze correct is. Voor eindverificatie kan ACS ook integreren met de nieuwe CP3 dozenverpakker. AutoCoding's automatische printinspectie oplossing, 4Sight, kan ook worden gebruikt met traysealapparatuur en de CP3 om te controleren of alle afdrukken aanwezig, leesbaar en op de juiste plaats op het product staan.

Minder verspilling
Minder fouten op verpakkingslijnen, minder verspilling en aanzienlijk minder stilstand zijn slechts enkele van de voordelen die de installatie van ACS-software kan opleveren. "Iedereen die handmatig apparatuur instelt - vooral in een drukke fabriek - kan onderweg fouten maken," zegt Harrison. "We zien heel vaak dat er fouten worden gemaakt met datumcodering of het selecteren van de verkeerde verpakking, vooral als er een promotieaanbieding is of de verpakking erg op elkaar lijkt."

Een ander groot voordeel is dat de apparatuur snel en automatisch kan worden ingesteld, in plaats van dat er bij elke taak- of ploegwisseling handmatig moet worden ingegrepen.
"Vaak gaan er duizenden producten doorheen voordat een codeer- of verpakkingsfout wordt opgemerkt, wat betekent dat al die verpakkingen moeten worden weggegooid", vervolgt Harrison. "Eenverkeerd gecodeerd of verkeerd verpakt product zal leiden tot een terugroepactie, waardoor de leverancier met fikse boetes voor de detailhandel wordt opgezadeld. Iemand betalen om verpakkingen te controleren is ook geen goed gebruik van tijd of personeel."

ACS innovaties
De voordelen van het gebruik van ACS software voor verpakkingslijnen houden echter niet op. ACS's onlangs geïntroduceerde4Sight afdrukinspectie oplossing van ACS omvat een uniek, in het Verenigd Koninkrijk gepatenteerd proces genaamd Inspection Depth, dat klanten in staat stelt de beste niveaus van leesbaarheid voor producten te bepalen. De Papierloze kwaliteit controle module, aanpasbaar volgens de eisen van de klant, kan automatisch worden geïntegreerd in een productie run en elimineert de noodzaak voor handmatige controles. Ondertussen controleert de ACS Line Performance Reporting tool de prestaties en, indien relevant, de gezondheid van alle apparatuur op de verpakkingslijn, waardoor proactief actie kan worden ondernomen om de efficiëntie van individuele apparaten en de verpakkingslijn als geheel te verbeteren.

Naast de samenwerking met u om de oplossing te specificeren en te implementeren die aan uw eisen voldoet, biedt ons klantenservice systeem health checks, training, on-site support en nog veel meer om u te helpen uw dagelijkse werkzaamheden te verzorgen. Ons ACS-team staat voor u klaar.

LEER MEER over AutoCoding Systems-oplossingen voor verpakkingslijnen