Van alle productcategorieën is zacht fruit misschien wel degene met de grootste variëteit aan producten, maten, kleuren en vormen, om nog maar te zwijgen van de vele verpakkingsvormen en SKU's waar klanten in de detailhandel om vragen. Het verpakken van bessen in kisten kan ook arbeidsintensief zijn in een tijd dat er een tekort is aan arbeidskrachten.

Om beide uitdagingen aan te gaan, JBT Proseal heeft JBT de nieuwe snelle volautomatische CP3™ doosverpakkingssysteem. De CP3, waarvoor patent is aangevraagd, biedt klanten een complete primaire en transitverpakkingsoplossing die een aanvulling vormt op het uitgebreide assortiment traysealmachines van Proseal.

Bessen verpakken met behulp van een JBT Proseal traysealer

 

Flexibiliteit
Maximale doorvoer is de kern van de CP3. ProMotion tray-invoersysteem Proseal is in staat om de stroom trays te controleren met behulp van volgbeweging en intelligente buffertechnologie, waardoor de casepacker continu wordt gevoed.

Door zijn flexibiliteit kan het systeem een grote verscheidenheid aan verpakkingsformaten verwerken, waaronder potten en sandwichverpakkingen, in materialen zoals A-PET, C-PET en karton, terwijl de autotooltechnologie snelle en eenvoudige formaatwisselingen mogelijk maakt. Transportbanden met snelsluiting (QR) maken ook een snelle verwijdering en vervanging mogelijk om reiniging en onderhoud te versnellen en te vereenvoudigen.

Echte omschakelingsflexibiliteit: de JBT Proseal CP3

Minder arbeid
"Arbeidsbesparing is de grote winst voor onze klanten dankzij de automatisering van de CP3", legt JBT Proseal's Head of Business Development, Eddie Holmes, uit. "Voor het verpakken van zacht fruit biedt de CP3 een echte flexibiliteit bij het omschakelen. We vonden dat de concurrentie goede machines had die de hele dag op één producttype zouden draaien - veel verpakkingsbedrijven hebben meerdere SKU's voor meerdere supermarkten, dus een snelle wisseling en een eenvoudige, op recepten gebaseerde set-up gaat een heel eind mee."

Voortdurende ondersteuning
Net als bij andere JBT-systemen biedt het customer care team uitgebreide trainingsprogramma's om uw team te helpen uw CP3 zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat de CP3 in topconditie blijft, biedt JBT de mogelijkheid om een serviceovereenkomst af te sluiten. JBT PRoCARE® serviceovereenkomst als onderdeel van een goed life cycle management. Het JBT PRoCARE® programma combineert uitgebreide ondersteuning op afstand, geplande onderhoudsbezoeken van JBT technici en andere diensten op maat van uw behoeften. Customer care zet zich in om u en uw team te ondersteunen om de apparatuur optimaal te laten presteren.

LEES MEER over de JBT Proseal CP3