In de korte seizoenen van de productiesector kunnen verloren dagen of zelfs weken gelijk staan aan een aanzienlijk verlies van potentiële inkomsten, wat betekent dat het absoluut essentieel is om de verwerkingsmachines in topvorm te houden voor een effectieve campagne en het vermijden van kostbare stilstand. Alberto Cavalieri, JBT's Customer Care Manager voor Diversified Food & Health in Parma, Italië, legt uit waarom JBT's PRoCARE preventieve onderhoudsprogramma's vaak een cruciale factor kunnen zijn voor een succesvol verwerkingsseizoen:

Als het gaat om het beheer van verwerkingslijnen voor groenten en fruit, zijn klanten zich ervan bewust dat ze tegen de klok werken en het maximale moeten halen uit de vaak zeer korte jaarlijkse campagnes. Hier in Parma leveren wij reinigingsoplossingen, afzuiging, concentratieapparatuur, aseptisch vullen aan klanten die werken met tomaten, citrusvruchten en groenten. Dit zijn zeer seizoensgebonden bedrijven, en in het geval van tomaten duurt het in de meeste regio's slechts ongeveer 50 dagen. Hetzelfde geldt voor citrusvruchten, hoewel het seizoen langer is, namelijk van november tot april op het noordelijk halfrond.

Als je tijdens het seizoen werkt, mag je niet eens een uur verliezen, vooral niet als je een kort seizoen hebt zoals tomaten. En dit geldt voor alle seizoensgebonden productie, zelfs voor citrusvruchten, waar je een langere campagne hebt, dus het is heel belangrijk voor klanten om de beste apparatuur beschikbaar te hebben, want bij seizoensgebonden productie is de beschikbaarheid van tijd en machines nog belangrijker.

Topprestaties
Het PRoCARE-contract dat wij onze klanten aanbieden, is erop gericht de machines in optimale omstandigheden te houden, zodat zij het seizoen zonder problemen kunnen doorkomen. Onze PRoCARE bestaat uit bezoeken tijdens het seizoen, maar vooral uit een volledige revisie voordat het seizoen begint. Op het noordelijk halfrond zou dit bijvoorbeeld voor tomaten plaatsvinden in juni, en voor citrusvruchten in augustus of september, waardoor wij ervoor kunnen zorgen dat de machines de komende maanden topprestaties blijven leveren.

 

Wij bieden ook productieassistentie. Wanneer u een zeer korte campagne hebt, waarderen klanten deze assistentie, want in sommige gevallen zijn de seizoenen zo kort dat het moeilijk kan zijn om nieuwe operators en onderhoudsmensen op te leiden. Met PRoCARE bieden we ook pakketten of bundels van uren aan waarin we kunnen voorzien beoordelingen voor assistentie op afstand tijdens de campagne. Dit betekent dat het niet altijd nodig is om op een vlucht te springen en om te gaan met overzeese reizen omdat we op afstand verbinding kunnen maken met apparatuur en de machines rechtstreeks vanuit het JBT kantoor kunnen beoordelen.

Seizoensgebonden onderhoud
Vooral voor seizoensgebonden klanten is stilstand iets wat ze moeten vermijden. Natuurlijk is maximale uptime belangrijk voor alle klanten, maar
als u maar 50 dagen per jaar werkt, wordt het vermijden van downtime nog crucialer. Als je één of twee dagen verliest, kun je misschien herstellen, maar als je maar een tomatenseizoen van 50 dagen hebt en je verliest een hele week, dan is dat al 20% van je campagne, wat dramatisch is.

Maar meer nog dan seizoensbezoeken voeren wij seizoensonderhoud uit, wat essentieel is om de machines draaiende te houden, want na het seizoen stoppen de machines. Het is dus als een auto die deelneemt aan een race: je neemt deel aan de race, daarna wordt hij tot zes maanden in de garage opgeslagen. Dan moet je voor de volgende race - die eenmalig en heel kort is - onderhoud plegen om ervoor te zorgen dat hij klaar is om te vertrekken. Zo zijn de machines veel beter voorbereid op het komende seizoen.

LEER MEER over JBT PRoCARE preventief onderhoud