Wilt u de houdbaarheid van producten op de meest natuurlijke manier verlengen? High Pressure Processing of HPP van JBT Avure levert snelle, betrouwbare systemen die producenten helpen de voedselveiligheid te verhogen en de houdbaarheid te verlengen, terwijl consumenten voedzaam, natuurlijk en smaakvol voedsel krijgen. In feite wordt JBT-Avure apparatuur nu gebruikt om de meerderheid van alle HPP-beschermde levensmiddelen wereldwijd te behandelen. Maar wat zijn de belangrijkste voordelen van een investering in deze technologie?

Hier bekijken we de Top Drie voordelen van de implementatie van HPP-technologieën van JBT Avure en leggen we uit waarom deze oplossing blijvende voordelen kan bieden:

Spelbreker
De JBT Avure FlexiBulk is een nieuw gelanceerde technologie voor hogedrukpasteurisatie die een game-changer is voor de voedselverwerkende industrie. De FlexiBulk kan zowel individueel verpakte voedingsmiddelen en dranken als bulkproducten tegelijkertijd HPP-behandelen en is tevens 's werelds snelste en meest efficiënte bulk HPP-machine met vulsnelheden tot 55 gallon per minuut.

De FlexiBulk is compatibel met een bestaand JBT Avure HPP-systeem en is werkelijk revolutionair omdat hij niet alleen tegelijk individuele en bulkproducten behandelt, maar ook het vullen van meerdere verpakkingen mogelijk maakt, waaronder blikjes, herbruikbare zakken, flessen en dozen.

Met de FlexiBulk gebeurt het vullen en afvullen buiten de HPP-pers, wat betekent dat de FlexiBulk zakken kan vullen, in manden, terwijl andere zakken worden geperst en afgevuld. Deze stappen kunnen allemaal tegelijk worden uitgevoerd, wat resulteert in een hogere verwerkingscapaciteit.

Langere houdbaarheid
De opkomst van de Covid-19 pandemie heeft geleid tot een toegenomen belangstelling van zowel consumenten als voedselverwerkers voor
nieuwere, "natuurlijkere" oplossingen om de houdbaarheid van verse voedingsmiddelen en dranken te verlengen. De HPP-technologieën van JBT Avure zijn ideaal geplaatst om hierbij te helpen.

"We zien een toenemende belangstelling voor HPP van zowel consumenten als voedingsbedrijven", zegt JBT Avure Marketing Director, Lisa Wessels. "Consumenten leggen nu meer nadruk op gezondheid en eisen meer dan ooit clean-label, natuurlijke, gezonde en verse voedingsmiddelen en dranken. Voor fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken is HPP eenvoudig gezegd verlengt de houdbaarheid van natuurlijke producten. Een langere houdbaarheid helpt niet alleen bij de snelgroeiende direct-to-consumer markt en benadrukt de capaciteit van de toeleveringsketen, maar stelt voedsel- en drankenproducenten ook in staat hun marktaandeel te vergroten door een langere houdbaarheid."

Plantaardige voeding
Van alternatieven voor koemelk tot gezonde snacks,
plantaardige voedingsmiddelen zijn de afgelopen twee jaar veranderd van een nichemarkt in een mainstreammarkt, gedreven door de bezorgdheid van de consument over gezonde voeding en de impact van traditionele voedingsmiddelen op het milieu.

HPP-systemen van JBT Avure kunnen de houdbaarheid verlengen en de smaak van plantaardige producten zoals amandel-, soja-, haver- en kokosmelk behouden. De HPP-systemen van JBT Avure verlengen niet alleen de houdbaarheid van producten door het gebruik van koude pasteurisatietechnologie, maar zorgen ook voor optimale voedselveiligheid zonder het gebruik van hitte of conserveringsmiddelen, met behoud van verse voedseleigenschappen zoals smaak en voedingswaarde.

LEER MEER over JBT Avure HPP oplossingen