Wereldwijd groeit het bewustzijn over duurzame vraagstukken, maar kunnen fabrikanten hun prestaties verbeteren en tegelijkertijd besparen en concurrerender worden? Dit is de belangrijkste vraag die JBT zal proberen te beantwoorden op Gulfood Manufacturing 2021, de vakbeurs die plaatsvindt van 7 tot 9 november in Dubai, VAE.

Op een ONE JBT stand, met vertegenwoordigers van zowel Diversified Food & Health als Protein Processing aanwezig, zal JBT onze mogelijkheid om samen met klanten duurzame waarde te creëren gedurende de hele productiecyclus onder de aandacht brengen. Van project/lijnspecificatie en definitie tot ontwerp, implementatie en installatie, overdracht van eigendom tot onderhoud, JBT heeft alle tools om klanten te helpen, waaronder PRoCARE Serviceovereenkomstenverbonden connectiviteitssystemen, remote PRoSIGHT ondersteuning, training en technologiecentra.

Maar meer dan dat, zal JBT ook het volgende presenteren Avure Hoge Druk Verwerking (HPP) clean-technology systemen die de houdbaarheid van een reeks producten kunnen verbeteren, waaronder hoogwaardige snackgerechten, zoals hummus, die in het Midden-Oosten zeer populair zijn.

Duurzame besparingen
"Klanten vragen steeds vaker om duurzame oplossingen omdat de voedingsregelgeving strenger wordt op een hele reeks punten, van CO2 tot afvalwater en energieverbruik, en men beseft dat deze moeten worden verminderd", legt Ben Verbeeck van JBT uit.

"De boodschap die we aan Gulfood Manufacturing zullen overbrengen is dat we de productielijnen van een bedrijf kunnen bekijken en kunnen bepalen waar duurzame verbeteringen en besparingen mogelijk zijn, bijvoorbeeld door het energieverbruik te verlagen.

"Wij bieden ook operationele en schoonmaakopleiding over het optimaal onderhouden van machines, wat leidt tot minder slijtage. Wij zien duurzaamheid als een partnerschap met de klant, door middel van training en onderhoud, waarbij we samen kijken hoe we verbeteringen kunnen aanbrengen."

HPP-technologie van JBT Avure zal worden belicht op Gulfood Manufacturing 2021

Aanbevolen technologieën
Naast HPP zullen op de JBT stand ook live demonstraties te zien zijn van JBT Proseal's GTR traysluitmachineideaal voor zowel kleinschalige voedingsbedrijven als voor de ontwikkeling van nieuwe producten. De volledig draagbare halfautomatische Proseal GTR heeft nu een nieuw gebruiksvriendelijk HMI-scherm voor een nog eenvoudigere instelling en bediening van de machine.

Andere recente innovaties van JBT die te zien zullen zijn, zijn de Frigoscandia GYRoCOMPACT® 70 Spiraalvriezerde DSI® 844 waterstraal portiesysteem, de AsepFlex™ lineaire zakkenvulleren de Snelle UniFiller-Seamer. Naast de reguliere bezoekers is JBT geselecteerd voor de Gulfood Manufacturing Innovation Tour, waarbij tweemaal per dag een diepgaande presentatie wordt gegeven van JBT's trending innovaties en getoonde oplossingen.

JBT zal aanwezig zijn op Gulfood Manufacturing 2021 in Dubai, VAE, van 7 tot 9 november.

Vraag meer informatie of een gesprek aan bij de JBT stand