De uitvoer van levensmiddelen en zuivelproducten door Azië brengt tal van uitdagingen met zich mee: een groot geografisch gebied, meerdere landen, terreinen, eilanden en talen, reistijden en plaatselijke culturen maken er allemaal deel van uit. Maar het begin van Covid-19 en de daaruit voortvloeiende beperkingen in veel gebieden hebben deze moeilijkheden alleen maar groter gemaakt. Als antwoord hierop gaat JBT's PRoCARE preventief onderhoudsprogramma "lokaal" in Azië, met een nieuwe nadruk op ondersteuning op maat die aansluit bij de behoeften van de klant.

Voor industrieën zoals zuivel, geconserveerde vruchten en zeevruchten houden ongeplande stilleggingen van lijnen niet alleen het risico in dat producten nodeloos worden weggegooid, maar ook dat bedrijven onbedoeld contracten schenden, waardoor boetes en het verlies van moeizaam verworven zakenrelaties dreigen. Om dergelijke gevaren te voorkomen, is preventief onderhoud absoluut cruciaal om de lijnen draaiende te houden en ervoor te zorgen dat bestellingen worden uitgevoerd.

De beperkingen die als gevolg van de pandemie zijn opgelegd, hebben reizen echter nog moeilijker gemaakt - met quarantaineperioden van 14 dagen in sommige landen waar de vaccinatie in een relatief traag tempo verloopt. JBT's nieuwe focus op 'going local' in Azië zal veel van deze uitdagingen tegengaan, niet alleen met lokaal gevestigde ondersteunende technici, maar ook in de vorm van lokaal geleverde reserveonderdelen als onderdeel van PRoCARE preventieve onderhoudsprogramma's.

Proactieve ondersteuning
"In Azië werkt JBT met klanten in de conserverings-, conserven- en zuivelindustrie", legt Andres Hutten uit, JBT's Asia Pacific Customer Care Director voor Diversified Food & Health. "Vooral in de zuivelindustrie is de productie van een product, vaak 24/7, van cruciaal belang. PRoCARE is dus belangrijk voor veel van onze zuivelklanten in Azië omdat productieverlies het verlies van contracten of boetes kan betekenen voor de grote bedrijven waarmee veel klanten werken."

Werkt met grote voedselverwerkers van Thailand tot China, JBT PRoCARE levert proactieve technische expertise om ongeplande storingen te voorkomen, evenals reserveonderdelen en extra ondersteuning op afstand. Dit omvat niet alleen zuivel, maar ook industrieën zoals zeevruchten, gecondenseerde melk en ingeblikt fruit voor wereldwijde export. Zoals Hutten aangeeft, richt JBT zich op het bieden van een complete oplossing voor klanten in Azië, van de eerste machines tot en met de FDA-exportcertificering.

Lokale focus
Maar in een regio waar landen vaak geografisch gescheiden zijn door aanzienlijke afstanden, heeft de opkomst van de Covid-19 pandemie uitdagingen met zich meegebracht op het gebied van reizen. De oplossing van JBT voor PRoCARE-klanten, vervolgt Hutten, is ervoor te zorgen dat onderdelen en technici in elk gebied beschikbaar zijn - zonder import- of reiskosten.

"We gaan in alle opzichten lokaal," legt hij uit. "We hebben lokale entiteiten die reserveonderdelen importeren en lokaal verkopen, zodat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over importheffingen. Hetzelfde geldt voor het onderhoud: we rekenen klanten lokale tarieven aan die vergelijkbaar zijn met die van ingenieurs in de regio. En dat is wat we nu doen met PRoCARE - we passen PRoCARE aan voor klanten in elke regio. Dat is niet alleen een proactieve aanpak, maar ook een betere ondersteuning van klanten."

LEER MEER over JBT PRoCARE preventief onderhoud