JBT-Avure lanceert een revolutionaire nieuwe Bulk
Hoge Druk Pasteurisatie Technologie: de FlexiBulk
- Kan HPP Individueel Verpakte Voedingsmiddelen en Dranken & Bulk Product tegelijkertijd -
- De Snelste & Meest Efficiënte Bulk HPP Machine ter Wereld - deze technologie kan worden toegevoegd aan de bestaande HPP machine.

Erlanger, KY (XX augustus 2021)-De nieuwe FlexiBulk, waarvoor octrooi is aangevraagd, is werkelijk revolutionair omdat hij tegelijkertijd zowel individueel verpakte producten als bulkproducten voor levensmiddelen en dranken HPP't, omdat hij het mogelijk maakt om HPP's te vullen in meerdere verpakkingen (waaronder blikjes en herbruikbare zakken, flessen en dozen), en omdat hij de snelste en meest efficiënte bulk HPP-machine ter wereld is met vulsnelheden tot 55 gallons per minuut.

Dr. Ryan Pereira, President van JBT-Avure, verklaarde: "De FlexiBulk is zonder meer een game-changer voor de voedselverwerkende industrie. Niet alleen verwerkt de FlexiBulk zowel in-package als bulk food en beverage producten tegelijkertijd, maar het is ook de snelste en meest efficiënte bulk HPP machine ter wereld." Dit is waarom: met de FlexiBulk gebeurt het vullen en ontvullen buiten de HPP-pers, wat betekent dat de FlexiBulk zakken kan vullen, in manden, terwijl andere zakken worden geperst en ongevuld. Deze stappen kunnen allemaal tegelijk worden uitgevoerd, wat resulteert in een hogere verwerkingscapaciteit. Bij een traditionele HPP-machine moeten al deze stappen in serie worden uitgevoerd, wat betekent dat u de blaas niet kunt vullen of leegmaken terwijl het product onder druk staat.

Lisa Wessels, Marketing Director bij JBT-Avure: "Tijdens de pandemie hebben we zowel bij consumenten als voedingsbedrijven een toegenomen belangstelling voor HPP gezien. Consumenten leggen nu meer nadruk op gezondheid en eisen meer dan ooit clean-label, natuurlijke, gezonde en verse voedingsmiddelen en dranken. Voor fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken betekent HPP eenvoudig gezegd dat natuurlijke producten langer houdbaar blijven. Een langere houdbaarheid helpt niet alleen bij de snelgroeiende direct-to-consumer-markt en de onder druk staande capaciteit van de toeleveringsketen, maar stelt voedsel- en drankenproducenten ook in staat hun marktaandeel te vergroten dankzij de langere houdbaarheid."

Pereira concludeerde: "Onze nieuwe FlexiBulk, waarvoor octrooi is aangevraagd, behaalt drie sterke winstpunten: capaciteit, duurzaamheid en flexibiliteit. Onze grotere capaciteit is te danken aan de verbeterde verpakkingsdichtheid, 90% voor vloeibare bulkvullingen, wat resulteert in een betere verwerkingscapaciteit. We maken HPP duurzamer door de FlexiBulk geschikt te maken voor meerdere milieuvriendelijke verpakkingen, zoals blikjes en glas, waarover HPP normaal gesproken niet beschikt. Dit vermindert plastic afval in het milieu en de herbruikbare zakken van HPP kunnen worden gerecycled. De FlexiBulk biedt het maximum aan flexibiliteit voor HPP - de mogelijkheid om bulk- en inpakproducten in dezelfde cyclus te verwerken. Dit is nog nooit eerder gedaan. Uiteindelijk vormen de capaciteit, duurzaamheid en flexibiliteit van de FlexiBulk een groot voordeel voor voedsel- en drankbedrijven, verwerkers, HPP-tolkers en consumenten."

 

Over JBT-Avure
JBT-Avure stelt producenten in staat High Pressure Processing, HPP, te implementeren met de snelste, meest betrouwbare apparatuur. Van installatie en onderhoud van apparatuursystemen tot de ontwikkeling van recepten en verpakkingen, JBT-Avure helpt producenten de voedselveiligheid te verhogen en de houdbaarheid te verlengen terwijl consumenten voedzame, natuurlijke en smaakvolle voeding krijgen. JBT-Avure apparatuur wordt gebruikt om de meerderheid van alle HPP-beschermde levensmiddelen over de hele wereld te behandelen. Avure Technologies sloot zich in 2017 aan bij JBT Corporation, een wereldleider in oplossingen voor voedsel- en drankverwerking. Meer informatie is beschikbaar op https://www.jbtc.com/foodtech/products-and-solutions/brands/avure-technologies.