Voor de kleine en middelgrote citrusverwerkers in Brazilië werden schillen en andere resten traditioneel weggegooid of gebruikt als veevoer, maar JBT biedt nu een zeer effectieve, potentieel lucratieve manier om deze resten te gelde te maken, met opties voor grote en kleine producenten. De essentiële olie d-Limoneen, afgeleid van koudgeperste citrusschillen, is veelgevraagd in een groot aantal industrieën, van cosmetica tot smaakstoffen, lijmverwijderaars en industriële reinigingsmiddelen.

Met het herstel van de d-Limoneenprijzen in de afgelopen twee jaar is de essentiële olie een steeds aantrekkelijker optie geworden voor citrusverwerkers wereldwijd, die profiteren van een nieuwe bron van inkomsten op een overvolle markt voor citrussap.

JBT's READYGo d-LIMONENE terugwinningssysteem kan een terugwinningsefficiëntie van 92-95% of hoger halen uit de toevoerstroom, en 63%-70% van de totale plantaardige terugwinning uit het fruit. Met andere woorden, het systeem biedt een kosteneffectieve methode voor het terugwinnen van potentiële inkomsten die anders verloren zouden gaan.

JBT's READYGo d-LIMONENE Recovery System helpt citrusafval om te zetten in gewilde essentiële oliën.

Om de oplossing verder toegankelijk te maken voor kleinere verwerkers heeft JBT de READYGo d-LIMONENE 33 geïntroduceerd, die tot 33 GPM (7,5 m³/uur) oliehoudende emulsie kan verwerken, als aanvulling op de bestaande READYGo d-LIMONENE 100 GPM. De oplossing blijkt vooral voordelig te zijn voor producenten die al twee of meer JBT in-line extractoren hebben.

Inkomstenstroom
"Het herstel van de d-Limoneen olieprijs heeft een goede omgeving gecreëerd voor het READYGo d-LIMONENE systeem met kleine capaciteit, en we hebben nu vijf klanten die onlangs de 33 GPM versie hebben gekocht," legt Januário Soligon uit, JBT's Director of Sales-Lease & Service voor Zuid-Amerika. "Dit waren bestaande JBT-klanten voor sapextractie die de d-Limoneenolie niet terugwonnen. Ze raakten het in feite kwijt en gooiden het weg of verkochten het samen met andere residuen als veevoer.

"Er heeft zich een prijsherstel voor d-Limoneen voorgedaan als gevolg van een grotere wereldwijde vraag, dus hebben we met succes kleine en middelgrote klanten benaderd om hen te helpen deze oplossing te implementeren met de nieuwe kleinschalige READYGo d-LIMONENE-eenheid die speciaal voor hun behoeften is ontworpen."

De READYGo d-LIMONENE 33, die beschikbaar wordt gesteld aan klanten in de hele regio, heeft ook belangrijke duurzaamheidsvoordelen omdat het klanten helpt hun COD-niveaus (Chemical Oxygen Demand) te verlagen en mogelijke verontreinigingsproblemen als gevolg van citrusafval te voorkomen door het om te zetten in een inkomstenstroom.

LEES MEER over het JBT READYGo d-LIMONENE terugwinningssysteem