De wereldwijde markt voor zuigelingenvoeding kent een gezonde groei. Met een verwachte omzetgroei van 5,8% in de komende zes jaar in de VS alleen, is er behoefte aan systemen die producenten helpen de efficiëntie te maximaliseren en de gebruikskosten tot een minimum te beperken. Het is hier dat de PLF-divisie van JBT een wereldwijde impact heeft, met innovatieve vultechnologieën die niet alleen effectief zijn, maar ook steeds meer duurzame oplossingen bieden.

Geholpen door het hoge voedingsgehalte van veel producten zal de zuigelingenvoedingindustrie in de VS, die in 2019 goed was voor 3,65 miljard dollar, tegen 2027 naar verwachting 5,81 miljard dollar bereiken, volgens een rapport uit 2021 van Allied Market Research.

Sinds 1994 ontwerpt en produceert PLF International wat wordt beschouwd als een van de meest flexibele, zachte, gebruiksvriendelijke poederafvulmachines - voor stijve en halfstijve containers - ter wereld. Elke machine, die kan worden uitgerust met PLF's geaccumuleerde of individuele head-update gewichtscontrolesystemen om maximale nauwkeurigheid en minimale weggave te garanderen, is flexibel ontworpen om verschillende vulmethoden mogelijk te maken - containers kunnen worden gevuld door vacuüm voor meer statische poeders, en door volume voor vrij stromende producten.

Toegevoegde waarde
Amedeo Scapin, JBT's Global Director for Diversified Food & Health, Packaging, Automation & Filling, beaamt dat
Noord-Amerika de komende jaren waarschijnlijk een aanzienlijke groei zal kennen in de verkoop van zuigelingenvoeding, hoewel Azië en in het bijzonder China belangrijke markten blijven.

Deze groei, vervolgt hij, lijkt voort te komen uit een diversificatie van zowel producten als verpakkingen in de sector. Ten eerste zegt Scapin dat flesvoeding met toegevoegde voedingswaarde voor aanstaande moeders in trek is, terwijl er ook een groei is in formules voor kinderen met specifieke behoeften, zoals voedingssupplementen voor fysieke groei of hersenontwikkeling.

Hoewel het traditionele metalen blikje belangrijk blijft, zegt hij dat er ook groei is in nieuwe verpakkingsmogelijkheden, vooral in regio's als Afrika en het Indiase subcontinent met een beperktere koopkracht. "In deze en andere opkomende markten kun je kleine zakjes of zakjes kopen - flexibele verpakkingen - met één shot voor de baby's," legt Scapin uit. "De werkelijke uitgaven gaan dus naar één shot, omdat de uitgaven gebaseerd zijn op het week- of daginkomen dat dergelijke landen doorgaans leveren. Het is afgestemd op de koopkracht van consumenten of gezinnen."

Daarnaast zegt Scapin dat er een brancheoverschrijdende beweging is naar meer duurzame verpakkingsvormen, zoals composietmengsels van karton of gerecycled plastic. "Dit is nog onontgonnen gebied, maar de tendens naar duurzamere verpakkingen is er," zegt hij.

Uitstekende nauwkeurigheid
Een van de vele voordelen die PLF biedt, is de solide engineering van de apparatuur, waardoor de TCO (Total Cost of Ownership) aanzienlijk wordt verlaagd. De nauwkeurigheid van het systeem
uitstekende vullingsnauwkeurigheid is ook enorm belangrijk voor een waardevol product als zuigelingenvoeding, omdat het leidt tot een aanzienlijke vermindering van give-away.

Met twee belangrijke ontwikkelingen in de pijplijn, die beide waarschijnlijk in de komende maanden zullen worden aangekondigd, lijkt de rest van 2021 een belangrijke periode te worden voor PLF, en een periode, zegt Scapin, waarin het bedrijf verwacht een grote stap voorwaarts te zetten. "PLF is een betrouwbare partner in geïntegreerde projecten voor volledige productielijnen in het segment van de zuigelingenvoeding, en met deze nieuwe ontwikkelingen verwachten we onze status verder uit te bouwen," voegt hij eraan toe.

LEER MEER over PLF-oplossingen voor zuigelingenvoeding