JBT's PRoCARE preventieve onderhoudsprogramma 's worden met succes toegepast in alle sectoren van de voedselverwerkende industrie waar JBT aanwezig is, inclusief op het gebied van ingrediënten, sauzen en dressing, waar A&B Process Systems kant-en-klare oplossingen biedt.

Het in Stratford, Wisconsin gevestigde A&B, dat in 2015 deel ging uitmaken van de JBT-familie, levert wereldwijd op maat gemaakte oplossingen voor voedselverwerkende bedrijven die een scala aan apparatuur combineren, van roestvrijstalen procestanks en -vaten tot procesmodules en skidded systemen.

De mogelijkheid om klanten PRoCARE preventieve onderhoudsprogramma's aan te bieden, betekent dat A&B kan helpen potentiële problemen op te sporen voordat het problemen worden, zodat de uptime wordt gemaximaliseerd en mogelijke kostbare, budgetverspreidende productiestops en -vertragingen worden voorkomen.

A&B vervaardigt complete processystemen op maat tot modulaire skidded processystemen.

Veiligheid voorop
"PRoCARE heeft ons geholpen om onze uptime en efficiëntie bij elk van onze klanten te maximaliseren, zelfs tijdens de pandemie", legt Joel Fernandes van A&B uit. "De voedingsindustrie wordt als essentieel beschouwd, en fabrieken moeten de lijnen draaiende houden, dus PRoCARE is zeker een pluspunt geweest."

Het preventieve onderhoudsprogramma, vervolgt hij, sluit complicaties uit die zich kunnen voordoen in een drukke voedselverwerkende fabriek door acties toe te passen, zoals inspecties voor lekdetectie, geplande kalibratiediensten, hulp op afstand en vervanging van onderdelen, naast vele andere voor door A&B vervaardigde tanks, vaten en andere systemen.

Natuurlijk maken de omvang en de complexiteit van dergelijke apparatuur onderhoud op afstand vrijwel onmogelijk, aldus Fernandes.

"Elke klant heeft zijn eigen Covid-procedures, maar bovendien moet ons team een Covid-screening ondergaan om hun werk te kunnen uitvoeren, zodat de klant dubbel beschermd is", zegt hij.

Bewezen voordelen
De feedback van klanten voor PRoCARE is tot nu toe zeer positief geweest, niet in de laatste plaats van een van de grootste voedselverwerkers van Noord-Amerika, volgens Fernandes, die zegt dat het bedrijf consequent enthousiast is over de voordelen van het programma. "Een voorbeeld hiervan is dat onze technici een lek repareerden dat in een van hun tanks werd gevonden tijdens een preventieve onderhoudsinspectie", zegt hij.

Gevraagd om PRoCARE samen te vatten, verwoordt Fernandes het kort en bondig: "Het programma levert maximale uptime, betere financiële voorspelbaarheid en een verlaging van de Total Cost of Ownership."

LEER MEER over JBT PRoCARE Preventief Onderhoud