Het uitbreken van de Covid-19 pandemie zorgde wereldwijd voor problemen in de voedingsindustrie waarbij belangrijke werknemers - of hele teams - tijdens productiepieken in quarantaine moesten. In een land zo groot als Zuid-Afrika vormde het overwinnen van dergelijke problemen een extra probleem, maar het is hier dat JBT's PRoCARE preventief onderhoudsprogramma te hulp schoot.

Naarmate de bezorgdheid over Covid-19 toenam, begonnen consumenten - net als in veel andere landen - zich tot verpakte of ingeblikte levensmiddelen te wenden vanwege de gepercipieerde veiligheid. een zegen voor de Zuid-Afrikaanse conservenindustrie. De omstandigheden eisten echter onvermijdelijk hun tol van de verwerkers zelf in de vorm van gedwongen afwezigheid van werknemers, waardoor de bedrijven onder druk kwamen te staan om de productie op peil te houden.

Het PRoCARE preventieve onderhoudsprogramma van JBT heeft voor veel bedrijven in de industrie een oplossing geboden, niet alleen door problemen aan te pakken voordat ze problemen worden - en daarbij kostbare stilstand te voorkomen - maar ook door klanten in staat te stellen hun onderhoudsbudgetten beter te plannen.

"Onze PRoCARE-klanten hebben een vast maandelijks bedrag en kunnen zo voorkomen dat u plotseling voor enorme uitgaven komt te staan door een storing waar ze geen budget voor hadden", legt Martin Maree uit, JBT's in Zuid-Afrika gevestigde Customer Care Account Manager voor Diversified Food & Health.

Vervangende technici
Maree zegt zelfs dat JBT onlangs met twee klanten PRoCARE-contacten heeft gesloten om diensten en storingen te dekken, evenals kortingen op onderdelen en smeermiddelen; de kosten hiervan worden doorgaans gespreid over 12 maanden om het budgetteren te vereenvoudigen. "Normaal gesproken kijken we naar de geschiedenis van de klant en op basis daarvan geven we hem een contract dat inspecties, arbeid en reizen omvat, zodat de klant een gelijkmatige spreiding in zijn onderhoudsbudget heeft en het een stuk eenvoudiger te beheren is", zegt hij.

JBT is echter nog verder gegaan om klanten te helpen door vervangende technici te leveren voor periodes van gedwongen quarantaine. "Tijdens de pandemie hebben we enkele klanten gehad waarbij hun onderhoudsteam in quarantaine moest gaan, dus hebben we technici geleverd tegen een specifiek tarief, zodat ze zich geen zorgen hoefden te maken of ze wel eigen technici ter plaatse zouden hebben", vervolgt Maree. "We hebben echt alles geprobeerd om onze klanten draaiende te houden, vooral in de conservenindustrie vanwege de stijgende vraag naar houdbare, niet-bederfelijke levensmiddelen."

Uitdagingen overwinnen
Natuurlijk bracht de pandemie zijn eigen uitdagingen voor JBT, vooral als het ging om het leveren van reserveonderdelen met koeriersdiensten en logistiek in het land onder druk. In reactie hierop opende JBT een tweede magazijn - als aanvulling op de bestaande vestiging in Kaapstad - in de noordelijke stad Johannesburg, met het oog op een effectievere levering van onderdelen aan klanten in de omliggende gebieden.

"Zuid-Afrika is een behoorlijk groot land; van Kaapstad in het zuiden naar Johannesburg is ongeveer twee uur vliegen, dus openden we een magazijn in Johannesburg om de onderdelen dichter bij de klanten te hebben en de transportproblemen te verlichten," legt Maree uit.

"Dit waren allemaal kleine dingen om ervoor te zorgen dat onze klanten niet tussen wal en schip raakte. Het gaat erom ervoor te zorgen dat wij reserveonderdelen - vooral met een lange levertijd - beschikbaar hebben, en wanneer u een PRoCARE-klant bent en wij deze inspecties uitvoeren, kunnen wij ruim van tevoren adviseren wat er in de nabije toekomst nodig zou zijn en via de PRoCARE-overeenkomsten de onderhoudsplanning voor onze klanten verbeteren."

LEER MEER over JBT's PROCARE Preventieve Onderhoudsprogramma's

Contact JBT Zuid-Afrika