De mogelijkheid om tot op de seconde nauwkeurige, gemakkelijk te analyseren gegevens binnen handbereik te hebben is zonder twijfel van onschatbare waarde voor managers in elke sector van de voedingsindustrie, maar wanneer het gaat om een grootschalig verpakkingsbedrijf met mogelijk honderden werknemers kan dit soort informatie van onschatbare waarde zijn. Dit is precies het doel van JBT's innovatieve Internet of Things (IoT) systeem iOPS; een samenhangend netwerk dat in een oogwenk prestatieoverzichten geeft.

JBT's Fresh Produce Technologies (FPT) divisie heeft een groot deel van 2021 besteed aan het testen van het iOPS programma in haar wereldwijde oplossingen voor de productie-industrie, met mogelijk enorme prestatievoordelen voor zowel nieuwe als oude klanten.

"Dit jaar hebben we het iOPS-programma van JBT in onze apparatuur geïntegreerd, zodat we de klant real-time feedback en optimalisatie kunnen geven", legt JBT's Global Product Line Director voor Fresh Produce Technologies, John Siddle, uit.

"Met iOPS kan de klant naar een dashboard kijken en dingen weten die voorheen niet bekend waren of waarvoor je een heleboel papieren dossiers moest doornemen. Dit is ook voor ons een behoorlijk spannende operatie, die we in de nabije toekomst verwachten uit te rollen."

Nauwkeurige toepassingen
De innovaties van JBT voor de productie-industrie houden hier echter niet op. Een van de meest opmerkelijke recente ontwikkelingen is de introductie van het PRoDOSE-systeem.
PRoDOSE-systeem van JBT voor nauwkeurigere behandelingen na de oogst. PRoDOSE, een automatisch chemisch mengsysteem, kan herhaalbare, consistente hoeveelheden waterige naoogstbehandelingen in bijna elke lijntoepassing doseren.

"PRoDOSE is een systeem voor nauwkeurige producttoepassing en dosering na de oogst, dat we in een heleboel verschillende markten uitrollen", zegt Siddle. "Dit stelt ons in staat om echt nauwkeurig productgebruik aan de klant te leveren en hun behandelingen te optimaliseren zonder voortdurend mensen ter plaatse te hebben, en het werkt gewoon."

Het systeem, dat kan worden gebruikt met geconcentreerde chemicaliën om de mengverhoudingen in tanks of vloeistofleidingen te handhaven, mengt nauwkeurig tot drie verschillende behandelingschemicaliën rechtstreeks in de procestoevoerleidingen, waardoor grote mengtanks en handmatig mengen overbodig worden. De PRoDOSE maakt gebruik van elektrische servomotoren voor verbeterde nauwkeurigheid en zuigerbesturing en is eenvoudig te gebruiken, te reinigen en te onderhouden zonder dat er speciaal gereedschap nodig is.

Meer informatie over JBT iOPS en PRoDOSE