Het Smart AccuFlow-systeem is een uitgebreid systeem dat de doeltreffendheid van elke verpakkingsinstallatie voor het aanbrengen van wax maximaliseert. Een gepatenteerde fotobalk controleert het volume en de verdeling van het fruit dat het waxerbed binnenkomt, en geeft de gegevens door aan computerborden die:

- Stel de opbrengst van de waspomp in op verschillende zones van het wasbed
- Stel de snelheid van de toevoerband in
- Stel de snelheid van de drogerband in
- Regel de reinigingsbalken voor fruit

Wanneer de toevoer van fruit naar het wasbed laag is, vertraagt het systeem automatisch de invoerband om een volledige ophoping en een gelijkmatigere film langs de toevoer mogelijk te maken. Waspompen passen zich aan om meer of minder coating aan te brengen, wat resulteert in een consistentere toepassing van coating en fungicide in het wasbed. Het Smart AccuFlow-systeem kan
de snelheid van de transportband van de droger regelen, een essentiële stap om een goede droging van de fruitcoating te garanderen. Omdat gecoat fruit in het juiste tempo door de droger gaat, kunnen de drogers op lagere temperaturen worden ingesteld, waardoor energiekosten worden bespaard. Wanneer de fruitstroom daalt tot een vooraf ingesteld minimum, kan de Smart AccuFlow fruitreinigingsstaven activeren om het fruit uit het wasbed en in de droger te verplaatsen. Dit voorkomt problemen met overmatig waxen, wat kan leiden tot hoge fungicideresiduen.

Het systeem bevat een Waxer Primer, waarmee de klant het waxerborstelbed met een coating kan voorstrijken voordat het fruit wordt verwerkt. Hoewel het systeem een geprogrammeerde hoeveelheid was aanbrengt, is er een externe bias knop aanwezig die de grade supervisor de mogelijkheid geeft om de hoeveelheid naar behoefte aan te passen om rekening te houden met verschillen in partijen - grof of groen fruit kan meer was krijgen, terwijl glad fruit iets minder kan krijgen.