Op basis van ervaring blijft de JBT Single Pass Dryer de referentietechnologie voor energiezuinig drogen van alle verse groenten en fruit. Het zorgt voor maximale energie-efficiëntie en verbetert uw productiviteit. Het maakt gebruik van een variabele warmteregeling en recirculatie van warme lucht om de laagst geselecteerde temperatuur op een efficiënte manier te handhaven voor de droogomstandigheden in pakhuizen. Lucht met hoge snelheid bedekt de producten gelijkmatig over de hele breedte en lengte van de unit, en de thermische efficiëntie wordt gehandhaafd door consistente luchtrecirculatie en vochtvermindering. Vochtigheidscontrole is essentieel voor de prestaties van de droger, en de Single Pass Dryer handhaaft de laagst mogelijke niveaus door een deel van de vochtige lucht af te voeren terwijl hij werkt..
Nat fruit blijft tijdens de eerste helft van de droogcyclus stilstaan op de transportband om de coating uit te harden en vocht te verwijderen. Tijdens de tweede helft van de cyclus kunnen optionele levende rollen het product langzaam draaien om het droogproces te voltooien en glans op te bouwen. Het product kan zowel enkele als meerdere lagen verwerken en droogt in één enkele doorgang zonder transfers om schade aan de schil te minimaliseren, energie te besparen en het rendement te verhogen. Met een hoge capaciteit en een relatief compact formaat is de JBT Single Pass Dryer de ideale keuze wanneer ruimte en energiebesparing belangrijk zijn.