Het lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar er is één ingrediënt dat alles met elkaar verbindt, van industriële schoonmaakmiddelen en gewone lijmverwijderaars tot cosmetica en smaakstoffen voor levensmiddelen, en het is niet alleen duurzaam, het kan ook enorm winstgevend zijn. D-Limoneen en andere essentiële oliën, afkomstig van koudgeperste citrusschillen, bieden klanten een potentieel lucratief bijproduct dat anders verloren zou gaan.

JBT's READYGo d-LIMONENE Recovery System is de meest efficiënte oplossing op de markt voor het terugwinnen van de essentiële olie, waarbij 92-97% van het d-Limoneen - de actieve terpeenverbinding die ongeveer 95% van de chemische samenstelling van essentiële citrusoliën uitmaakt - uit de schil wordt geëxtraheerd.

De meest efficiënte oplossing op de markt: JBT's READYGo d-LIMONENE terugwinningssysteem

iOPS lancering
Brazilië heeft de eer het land te zijn met het
grootste aantal geïnstalleerde JBT-systemen voor de citrusindustrie wereldwijd, met verwerkers die zowel voor de binnenlandse als de exportmarkt produceren, aldus Januário Soligon, directeur Verkoop, Verhuur en Service van JBT in Brazilië.

Het is in deze omgeving dat JBT onlangs het ReadyGoT d-LIMONENE Recovery System heeft gelanceerd, dat bestaande en nieuwe klanten in Brazilië de mogelijkheid biedt om een nieuwe bron van winst uit hun citrusproductie te halen. Maar wat deze lancering bijzonder opmerkelijk maakt, vervolgt Soligon, is dat het zal worden gekenmerkt JBT's unieke Internet of Things (IoT) iOPS oplossing als een plus en optie bij het leasepakket.

JBT iOPS biedt tot op de minuut nauwkeurige informatie uit alle systemen

Maximale uptime
De geïntegreerde iOPS-oplossing verzamelt actuele informatie van gekoppelde machines en presenteert deze in een nauwkeurig, gemakkelijk te begrijpen formaat
via het iOPS Dashboard. Snelle en eenvoudig te analyseren gegevens binnen handbereik kunnen een onmiddellijk verschil maken voor klanten en leiden tot een snelle oplossing van eventuele problemen, en hier heeft iOPS zijn waarde bewezen door een volledig beeld te geven om ervoor te zorgen dat de maximale uptime wordt gehandhaafd.

"JBT iOPS zal meer nauwkeurige en aanvullende prestatiegegevens leveren, waardoor klanten de hoogste opbrengst kunnen halen die het READYGo d-LIMONENE systeem kan bieden", legt Soligon uit. Naast Brazilië is JBT van plan iOPS in heel Zuid-Amerika aan te bieden, zegt hij, en voegt eraan toe dat het waarschijnlijk positief zal worden ontvangen in andere citrusproducerende landen, zoals Argentinië en andere.

LEES MEER over het READYGo d-LIMONENE terugwinningssysteem van JBT