Om de mogelijkheden van zijn klanten in de versspecialiteit te versterken, heeft JBT CoreTakr Flex™ geïntroduceerd, een intelligente en flexibele robotachtige decoratietechnologie in combinatie met mogelijkheden voor productgegevensbeheer. 

De CoreTakr Flex™, die onder de FoodTech-paraplu van JBT is gecreëerd en robotsystemen van FTNON gebruikt, werkt met zowel automatische als semi-automatische decoreeropties van verse producten zoals ijsbergsla, radicchio romaine sla, selderij en andere, in totaal 15 verschillende soorten bladgroenten. Deze robotsystemen automatiseren repetitieve menselijke arbeidstaken in verse voedseltoepassingen op een veilige en uiterst hygiënische manier, terwijl ze ook een schat aan nuttige gegevens vastleggen.

 

Aangezien verkopers van verse producten voortdurend op zoek zijn naar verbetering van de operationele efficiëntie, samen met het verminderen van de hoeveelheid arbeid van werknemers en hun totale ecologische voetafdruk, zullen klanten van JBT een concurrentievoordeel krijgen via CoreTakr Flex™.

"We zijn verheugd om CoreTakr Flex™ te lanceren, een technologie die onze klanten de veiligste en meest geavanceerde oplossing op de markt biedt", zegt Carlos Fernandez, Executive Vice President van JBT Corporation en President, Diversified Food and Health. "Met CoreTakr Flex™ investeren klanten in hun bedrijf en in de planeet door te kiezen voor een duurzame oplossing die afval vermindert en de opbrengst en kwaliteit verhoogt, zodat ze het maximale uit elk product halen."

De CoreTakr Flex™ semi-automatische oplossing ontmantelt een verbazingwekkende 2.400 koppen per uur. Bovendien bedraagt het totale afval met CoreTakr Flex™ gemiddeld slechts 6%, vergeleken met gemiddelden van 11-13% bij gebruik van andere decoreermethoden.

CoreTakr Flex™ unieke en transformatieve gegevensbeheersystemen helpen onderhoud te voorspellen, de machine-effectiviteit te maximaliseren en de productkwaliteit te optimaliseren. De gegevensverzameling van deze technologie omvat productieoverzichten, grondstofgegevens en meer om het binnenkomende product te begrijpen en het robotdecoratiesysteem te informeren. Voor merken die de nieuwe standaard in de versmarkt willen zetten, is CoreTakr Flex™ de optimale oplossing.

Meer informatie over CoreTakr Flex™ en JBT's FTNON oplossingen vandaag!