JBT's innovatieve PRoCARE Service Agreements hebben de afgelopen 12 maanden klanten in een groot aantal voedings- en dranksectoren ondersteund, door proactief onderhoud, snelle toegang tot onderdelen en training te bieden, indien nodig op afstand. Een goed voorbeeld van de voordelen van PRoCARE is te zien in Brazilië, waar JBT onder andere citrus-, tomaten- en zuivelklanten blijft ondersteunen.

Natuurlijk waren de afgelopen 12 maanden uitzonderlijk moeilijk door de gevolgen van de pandemie, maar gezien het seizoensgebonden karakter van veel sappenbedrijven in Brazilië was het absoluut noodzakelijk om de productie ononderbroken te laten doorgaan.

"Tijdens het productieseizoen - bijvoorbeeld bij groenten en fruit, tomaten, sinaasappelsap - kunnen de machines niet stoppen voor onderhoud", legt Luis Marcomini uit, JBT's in Brazilië gevestigde hoofd Customer Care voor Diversified Food & Health. "Tijdens het laagseizoen, wanneer een machine wordt gedemonteerd voor renovatie en om onderdelen te vervangen en te controleren, is onze technicus bij de klant. Bij klanten die een PRoCARE-contract met ons hebben, zijn de vervangende onderdelen al geleverd en doen we het onderhoud samen met de klant. Dit is een langer bezoek waarbij we trainingen geven aan eigen technici en operators."

Optimale prestaties
De PRoCARE ondersteuning van JBT houdt daar echter niet op. JBT-technici bezoeken de productiefaciliteiten van klanten tijdens het seizoen, zegt Marcomini, volgen de prestaties van de machine met de operators in de fabriek en bespreken hoe onderhoud, reiniging en sterilisatie verlopen. "De JBT-technicus gaat naar de fabriek en bekijkt de productie, van het fruit dat aan het begin van het proces binnenkomt tot het sap dat er aan het eind uitkomt," vervolgt hij. "Hierdoor zal onze technicus de prestaties, de opbrengst en de kwaliteit analyseren, maar ook training geven tijdens de bezoeken.

"Wat we de afgelopen jaren hebben gezien op het gebied van PRoCARE is dat onze klanten het niet alleen gebruiken voor machineonderhoud, maar ook voor training."

Natuurlijk is het bij een storing belangrijk om een lijn zo snel mogelijk weer aan de gang te krijgen, en ook hier kan PRoCARE volgens Marcomini een belangrijke rol spelen, zowel op afstand als persoonlijk. "We hebben voorbeelden gezien van machines die een storing hadden en die binnen een paar uur weer aan het werk werden gezet", zegt hij. "Een veel voorkomend gevaar in Brazilië is een storing in de lokale stroomvoorziening, en als de stroom dan terugkeert herkent de machine soms het besturingssysteem niet. Onze technicus kan de machine op afstand betreden en de machine zo instellen dat hij weer aan het werk kan."

Betrokkenheid bij service
Marcomini zegt dat de feedback van in Brazilië gevestigde PRoCARE-klanten in de fruit-, groente- en zuivelindustrie overweldigend positief is. "Klanten zien meer en meer dat de
beste manier om machines op 100% capaciteit en optimale kwaliteit te laten draaien, PRoCARE met JBT is, en we zien dat ze hun contracten elk jaar verlengen," zegt hij.

Deze toewijding aan service bleef zelfs tijdens het hoogtepunt van de pandemie, met JBT technici die onderhoud en training bleven uitvoeren via toegang op afstand, en hoewel sommige reizen nu mogelijk zijn, voegt Marcomini eraan toe dat de oplossing zo succesvol bleek dat deze nu is opgenomen als onderdeel van het PRoCARE pakket.

LEER MEER over JBT PRoCARE Serviceovereenkomsten