Voor elke klant kan onverwachte downtime een kostbare en - als de oorzaak niet onmiddellijk te achterhalen is - frustrerende ervaring zijn. Snelle en eenvoudig te analyseren gegevens binnen handbereik hebben kan een onmiddellijk verschil maken voor klanten en leiden tot een snelle oplossing van het probleem. Het is hier dat JBT's geïntegreerde Internet-Of-Things (IoT) iOPs systeem waardevol is gebleken voor klanten door een volledig beeld te geven en ervoor te zorgen dat een maximale uptime wordt gehandhaafd.

In het geval van een in Europa gevestigde klant die JBT's AsepTec® lineaire aseptische vuller - een oplossing met lange houdbaarheid voor gesealde consumenten- of farmaceutische producten in supermarkten - was iOPS de sleutel om te ontdekken waarom er knelpunten optraden op een anders goed functionerende lijn.

JBT iOPS hielp een klant bij het identificeren van de oorzaak van knelpunten op de JBT AsepTec Aseptic Filler

Volgens de Global IoT Commercial Manager van JBT, Auke Bouwense, kwamen de flessen na het vullen en sealen uit de machine, maar raakten ze verderop in de productielijn geblokkeerd. iOPS bleek echter de sleutel tot het identificeren van de hoofdoorzaak van het probleem. "We gebruikten iOPS om gegevens te verzamelen en de iOPS Dashboard om de redenen voor downtime te evaluerenen door die resultaten te bekijken konden we heel duidelijke trends zien," legt hij uit. "We ontdekten dat de klant de hoeveelheid geproduceerde flessen kon verdubbelen door alleen maar meer capaciteit downstream te hebben, en dat het verhogen van de capaciteit van hun huidige systeem het een meer levensvatbare oplossing voor hen zou maken."

Het JBT iOPS Dashboard geeft een overzicht van de productiviteit over alle systemen heen.

Problemen oplossen
Bouwense zegt dat het aan boord halen van iOPS de manier waarop JBT klanten adviseert heeft veranderd,
zodat het bedrijf eventuele problemen beter kan oplossen. "De klant van de Aseptic Linear Filler was verrast om de trend zo duidelijk te zien in onze bevindingen en uit die resultaten zijn discussies ontstaan over hoe het proces downstream kan worden verbeterd", zegt hij.

De gemakkelijke toegang tot snellere en preciezere gegevens via iOPS betekent dat een proces waarvoor vroeger een technicus informatie van individuele machines moest downloaden, nu een klus van één minuut is geworden, legt Juan Martinez uit, JBT's Global Product Line Director voor Aseptic Systems. "Via iOPS kunnen we de bron van de problemen vinden zonder veel tijd te besteden en door ze te vergelijken met bevindingen van andere machines kunnen we duidelijke trends zien", zegt hij. "Het helpt klanten ook om hun uptime en OEE te verbeteren."

Met het iOPS Dashboard kunnen klanten ook de totale OEE-percentages analyseren.

Volgens Martinez kan iOPS helpen de oorzaak van plotselinge, onverklaarbare functioneringsproblemen gemakkelijk te achterhalen. "Als de lijn stopt en er is geen alarm op de vuller, ligt het probleem duidelijk ergens anders, dus dit zal helpen vaststellen waar zich knelpunten voordoen op de verwerkingslijn," zegt hij.

"Je kunt zien hoeveel downtime gerelateerd is aan een specifiek probleem", voegt Bouwense toe. "Dit maakt berekeningen voor de klant heel eenvoudig als het gaat om het kwantificeren van de Return on Investment, en we kunnen hen adviseren wat ze zouden winnen door actie te ondernemen."

LEER MEER over JBT iOPS