Natural Branding© laser labeling technologie ontwikkeld door JBT bondgenoot Laser Food is een van de baanbrekende innovaties van de laatste 15 jaar, die bedrijven helpt de duurzaamheid te verbeteren en een point-of-difference te bieden. Laser Food oprichter Jaime Sanfelix legt hier uit wat klanten kunnen verwachten met de komst van de technologie naar Noord-Amerika.

Duurzaamheid is ongetwijfeld een van de belangrijkste thema's van onze tijd. In het afgelopen decennium heeft de publieke opinie wereldwijd aangedrongen op een groter gebruik van schone technologieën, die niet alleen vrij zijn van vervuiling, maar ook het milieu ten goede komen. In feite is er de laatste 12 maanden een duidelijke markttrend geweest waarbij steeds meer kruideniers producten op de markt brengen die gebruik maken van onze producten. veilige en duurzame Natural Branding© etiketteringstechnologie voor de natuurlijke, onuitwisbare markering of identificatie van groenten en fruit.

In 2020 heeft Laser Food zijn klantenbestand uitgebreid, ondanks de mobiliteitsbeperkingen en het gebrek aan handelsevenementen als gevolg van de pandemie. De verwachtingen zijn hooggespannen op de belangrijke Noord-Amerikaanse markt met honderden potentiële klanten die zeker geïnteresseerd zijn om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Natural Branding van Laser Food stelt hen niet alleen in staat om dat te doen, maar biedt ook een fantastisch hulpmiddel voor Noord-Amerikaanse supermarkten om het duurzame pad te volgen dat in Europa is gepionierd. We hebben nu een volledig operationele eenheid in JBT's Visalia, Californië, die persoonlijke demonstraties van de technologie zal uitvoeren, en we hopen in de loop van 2021 verschillende nieuwe klanten toe te voegen.

Baanbrekende technologie
Laser Food werd opgericht in 2006 met als doel waarde toe te voegen aan producten door middel van onuitwisbare markering met behulp van duurzame technologieën. We vroegen en kregen een driejarige investering van 1,2 miljoen dollar van het Eco-Innovation Action Plan van de Europese Unie voor het Europese project "Laser Mark". Het project toonde in de loop van zijn ontwikkeling, tussen 2010-2013, aan dat onze technologie effectief was in
vermindering van de koolstofvoetafdruk met 99,9% als gevolg van het niet gebruiken van traditionele papieren etiketten.

Maar het succes bleek niet alleen uit de behaalde resultaten, we werden ook erkend als een van de beste Europese projecten van 2013; een prestatie die werd gemarkeerd door een prijs van de regering van de regio Valencia in Spanje. Meer recentelijk werd Natural Branding bekroond met het Solar Impulse-keurmerk van de Solar Impulse Foundation en de World Alliance for Efficient Solutions voor zijn bijdrage aan de bescherming van het milieu.

En daar houden we niet op. Laser Food blijft innoveren en heeft onlangs nieuwe productreeksen geïntroduceerd, die al in gebruik zijn, voor de bakkerij- en vleesindustrie.

Relaties opbouwen
Natuurlijk veroorzaakten de door de pandemie veroorzaakte bewegingsbeperkingen verstoringen in alle sectoren en Laser Food vormde daarop zeker geen uitzondering, maar wij hebben nieuwe procedures voor werken op afstand ingevoerd die niet alleen effectief zijn gebleken voor het ondersteunen van bestaande klanten, maar ook voor het ontwikkelen van nieuwe klantrelaties. Deze systemen stellen ons in staat om voortdurend in contact te staan met klanten, zonder de noodzaak om fysiek aanwezig te zijn. Het resultaat is een grotere aandacht voor individuele klanten en een directere dienstverlening. Zoals ik graag zeg, we zijn altijd maar één "klik" verwijderd van de mogelijkheid om onze klanten te helpen.

Het elimineren van verontreinigingen
De doorbraak van Natural Branding ligt in de
volledige eliminatie van plastic verpakkingen. In feite is het doel van Natural Branding in hoge mate om de presentatie van verse producten te verbeteren door dergelijk vervuilend materiaal overbodig te maken, waarbij het fruit of de groente in een natuurlijke, onuitwisbare vorm wordt gemerkt zonder dat er iets anders voor nodig is.

Een duidelijk voorbeeld van het potentieel van Natural Branding is te zien bij biologische producten. Het is niet logisch dat consumenten van biologische producten, die zich traditioneel zeer bewust zijn van duurzame kwesties, fruit of groenten moeten kopen die bedekt zijn met lagen en lagen plastic die het milieu vervuilen. Om deze redenen wordt de onuitwisbare markering die Laser Food's Natural Branding biedt steeds meer gezien als een levensvatbaar alternatief voor de branding en presentatie van verse producten, vooral in de biologische sector.