Sinds het begin van de productie van gezoete gecondenseerde melk in Azië is JBT aanwezig geweest om de industrie te ondersteunen met state-of-the-art vul- en sluittechnologie en complete verpakkingslijnen. Een indicatie van het belang van deze voortdurende ondersteuning kwam met de bevestiging van strategische orders voor twee nieuwe JBT Unifillers voor belangrijke klanten in Azië-Pacific voor gezoete gecondenseerde melk; systemen die tot 500 blikken per minuut (cpm) kunnen verwerken.

Productvraag

Vooral in landen als Maleisië, Indonesië, Bangladesh en Thailand blijft gezoete gecondenseerde melk populair en blijft de vraag groeien, vertelt Ronald Annendijck, Sales Support Engineer for Filling and Closing van JBT, die zegt dat een aantal Aziatische producenten hun producten al exporteren naar andere delen van de wereld.

"JBT Sint-Niklaas bouwt en onderhoudt al meer dan 70 jaar rotatieve vulmachines en sluiters voor blikken, potten en flessen en is JBT's wereldwijde center of excellence voor niet-aseptische vultechnologie", zegt hij. "Sinds het begin van de jaren 50 is Azië-Pacific een belangrijke markt voor JBT's roterende vulmachines, voornamelijk gedreven door de snelle groei van de zuivelindustrie in dit deel van de wereld."

unifiller

Ter ondersteuning van de grote geïnstalleerde basis in de regio heeft JBT een sterk servicenetwerk opgebouwd met een centrale hub in Bangkok, Thailand.

Unifiller-bestellingen

JBT kondigt met trots aan dat nog twee Aziatische klanten JBT de order voor een Unifiller/Closer-groep voor SCM in blikjes hebben gegund. "Beide klanten selecteerden de Unifiller-technologie van JBT op basis van de laagste Total Cost of Ownership (TCO)," zegt Annendijck. "De Unifiller levert de laagste TCO vooral door zijn superieure vulnauwkeurigheid, wat zich vertaalt in minder weggave; bovendien wordt de downtime geminimaliseerd door volautomatische Clean-In-Place (CIP) zonder dat de vulstations gedemonteerd hoeven te worden."

Fabrieksacceptatietest van beide vul-/sluitgroepen bij JBT Sint-Niklaas is gepland in Q3 2021, voor installatie in Q4 2021.