Met de recente overname van AutoCoding Systems heeft JBT een bedrijf met unieke vaardigheden in de JBT-familie opgenomen. Ervoor zorgen dat de juiste etikettering en codering op de verpakking wordt aangebracht is een enorm belangrijke laatste stap op veel productielijnen, maar dit kan vaak leiden tot stilstand voor handmatige inspecties en lijnconfiguratie. Het AutoCoding proces werkt daarentegen als een "virtuele assistent" voor de lijnoperator en kan het gevaar van verkeerde afdrukken, verkeerde coderingen en gemiste QA controles vrijwel uitsluiten.

De oplossing van AutoCoding, die software- en hardwareoplossingen biedt voor de automatische instelling en besturing van complete verpakkingslijnen, integreert en automatiseert meerdere systemen en omvat alle apparaten binnen een verpakkingslijn. De oplossing neemt niet alleen het risico op fouten vrijwel geheel weg, maar geeft ook waardevolle productiegegevens door aan de operators en het fabrieksmanagement.

Proactieve benadering
Maar hoe kwam de overname tot stand? Eddie Holmes, Head of Business Development bij JBT Proseal, die nauw betrokken was bij het proces, zegt dat de initiële impuls voor de overname voortkwam uit de wens van JBT om label- en lijnverificatietechnologieën aan boord te brengen als aanvulling op de brede JBT en specifieke Proseal oplossingen.

Zoals Holmes uitlegt, had Proseal eerder samengewerkt met AutoCoding Systemen Hij herinnert zich dat hij niet alleen onder de indruk was van de technologie, maar ook van de positieve, proactieve houding van het bedrijf. "We hebben een aantal installaties gedaan met AutoCoding en we werkten graag met hen," zegt Holmes. "Ze zijn een 'run to the fire' type bedrijf, wat betekent dat ze naar een probleem toe rennen en het proactief oplossen."

Voortdurende verbetering
Na een eerste benadering eind 2020 werd de overname op 1 maart 2021 afgerond. "De AutoCoding-oplossing beheert de workflow en apparaatinteractie van de hele verpakkingslijn en integreert tegelijkertijd ongelijksoortige gegevensbronnen zoals ERP en Planning. De automatische instelling van de belangrijkste apparatuur elimineert het risico op menselijke fouten en bespaart tijd, terwijl geautomatiseerde verificatie ervoor zorgt dat alle verpakkingen correct zijn voor een productieorder", aldus Holmes.

In die zin fungeren de technologieën van AutoCoding Systems als een "virtuele assistent" voor de operator, terwijl ze ook prestatiegegevens verzamelen die kunnen worden gebruikt voor real-time management en voortdurende verbetering. "Naast het kernproduct AutoCoding zijn er ook waardetoevoegende modules zoals Papierloze kwaliteit en LPR (Line Performance Reporting) verbeterde kwaliteitscontroles en real-time gegevens om de prestaties te meten, wat leidt tot verbeteringen in de productiviteit", legt Holmes uit. "De kans dat een kwaliteitscontrole wordt gemist of een product verkeerd wordt gecodeerd, wordt hierdoor drastisch verkleind, terwijl bedrijven ook profiteren van de waardevolle, zinvolle gegevens die ze van hun productielijnen ontvangen."

Vanuit het oogpunt van AutoCoding Systems zal de opname in JBT het bedrijf in staat stellen wereldwijd op te schalen en ten volle te profiteren van de kracht en internationale aanwezigheid van een wereldwijd bedrijf. "AutoCoding Systems is al een wereldwijde onderneming met zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en dochterondernemingen in Melbourne, Australië en Chicago, VS. Deel uitmaken van de JBT-familie biedt AutoCoding uitgebreide mogelijkheden om uit te breiden naar voorheen onontgonnen markten voor software voor fabrieksautomatisering," voegt Holmes toe.

Meer informatie over de oplossingen van AutoCoding Systems