De geavanceerde traysealmachines van JBT Proseal helpen bessentelers in het Verenigd Koninkrijk te voldoen aan de steeds toenemende vraag naar zacht fruit - die sterk is geweest tijdens de pandemie - door hoogwaardige, flexibele sealoplossingen te bieden die ook aan duurzaamheid voldoen.

Aangezien de volumes zacht fruit blijven stijgen en de markt voor in het VK geteeld fruit nu geschat wordt op meer dan US$944 miljoen (£670 miljoen) per jaar, zijn verpakkingsfabrikanten op zoek naar flexibele oplossingen om aan de hoge snelheidseisen te voldoen. Even belangrijk is de noodzaak om verpakkingsmaterialen minimaliseren zonder de doeltreffendheid ervan te beïnvloeden productbescherming te bieden.

Proseal biedt handmatige, halfautomatische en volautomatische traysealers, ontworpen om zowel flexibel te zijn als snelheden en efficiëntie te maximaliseren. Bovendien kan Proseal dankzij de snelle gereedschapswissel van twee minuten een breed scala aan trayformaten, materialen en formaten op één machine sealen, zodat klanten snel van het ene op het andere traytype kunnen overschakelen.

"Onze traysealmachines bieden fruittelers meer flexibiliteit om verschillende ontwerpen en afmetingen van trays met efficiëntie en nauwkeurigheid te sealen," legt Proseal verkoopdirecteur Tony Burgess uit. "Dit, in combinatie met onze innovatieve technologieën en productiedoorlooptijden, maakt ons een wereldleider in het traysealen van zacht fruit.

"ProMotion™ onze technologie voor continue toevoer heeft bijvoorbeeld het potentieel om de snelheid van een traysealer tot 30% te verhogen, terwijl er een rustige machinewerking ontstaat die zorgt voor een soepeler en stabieler traject naar het sealstation. Dit is vooral gunstig voor delicate producten, zoals zacht fruit."

Proseal produceert ook een diverse en aanpasbare lijn van intelligente transportsystemen, ontworpen om ultieme lijncontrole en optimalisatie te creëren en daarom perfect voor de snel bewegende industrie van zacht fruit.

Het bedrijf heeft in zijn 23 jaar verschillende belangrijke duurzaamheidsinitiatieven genomen. Proseal was de drijvende kracht achter de vervanging van traditionele mosselschelpen met bovenfolie gesealde soorten, wat nu gemeengoed is geworden op de markten voor zacht fruit in heel Europa en nu ook in Noord-Amerika, waardoor het plasticgebruik in de meeste gevallen met 45% wordt verminderd. Meer recentelijk heeft het bedrijf het voortouw genomen bij de introductie van nieuwe recycleerbare, composteerbare trays en folie voor fruit, waarmee het plasticgebruik met maar liefst 96% kan worden verminderd.

"Proseal blijft streven naar het ontwikkelen van de meest effectieve en duurzame sealoplossingenvoor haar klanten," besluit Tony Burgess. "We zijn trots op de vele innovaties die we hebben ontwikkeld voor het effectief en efficiënt sealen van schalen zacht fruit. En we zullen de juiste technologieën blijven ontwikkelen ter ondersteuning van duurzame oplossingen die kwaliteit leveren."

Meer informatie over JBT Proseal oplossingen