JBT Avure heeft een innovatief nieuw mandlossysteem geïntroduceerd - het Avure Tilt Basket Unload Station - voor klanten die gebruik maken van zijn High-Pressure Processing (HPP) technologieën. Dit systeem is ontworpen om de verwerkingssnelheid te verhogen en tegelijkertijd de arbeidskosten te verlagen en de veiligheid op de werkplek te verbeteren. 

Met een geschatte gemiddelde arbeidsbesparing van 59 uur per week kan het kantelmand-uitlaadstation tot 45 graden worden gekanteld voor gemakkelijk uitladen na HPP-verwerking, waardoor het product efficiënt en gemakkelijk uit de HPP-korf kan worden verwijderd.

Belangrijkste voordelen
Volgens Tim Boyle van JBT Avure heeft het systeem twee belangrijke voordelen: het zal de arbeidskosten verlagen door het lossen van de manden te versnellen, terwijl het gebruik van ergonomisch lossen betekent dat er minder kans is op letsel op de werkplek.

Zoals Boyle uitlegt, beweegt de mand, nadat hij het vat heeft verlaten, naar het eindpunt voordat hij wordt gekanteld, zodat het product op een transportband terechtkomt voor verdere verwerking. Dit heeft volgens hem tot gevolg dat het lossen sneller verloopt en de algehele productiviteit verbetert, terwijl het ontwerp van het systeem kostbaar vloeroppervlak bespaart.

Meer informatie over het JBT Avure Kantelmand Losstation