JBT heeft een strategische order binnengehaald voor de zeer nauwkeurige PrecifillTM Weight Filler in de Asia Pacific regio, wat het belang onderstreept van de technologie voor bedrijven in de zuivel-, sappen- en zuigelingenvoedingindustrie. In dit specifieke geval zal de Precifill sappen en zuivelalternatieven in glazen flessen vullen aan 36.000 cph.

De Precifill, een contactloos gewichtsafvulsysteem, is een uiterst nauwkeurige oplossing die productverlies tot een minimum beperkt. De vuller, die is uitgerust met effectieve Clean-in-Place voorzieningen, verwerkt plastic en glazen flessen, plastic bekers, glazen potten en blikken, en kan worden uitgerust met een geconditioneerde vulruimte om aan de hygiënische vulvereisten te voldoen.

Historisch succes
In 1990 installeerde JBT SFDS - toen bekend als Stork - de eerste Precifill Weight Filler voor witte melk in flessen. Sindsdien hebben Stork en JBT honderden gewichtsvullers gebouwd, waarvan het merendeel is geïnstalleerd in de zuivel-, sappen- en zuigelingenvoedingindustrie.

Na de overname van Stork door JBT in 2015 werd de productie van de productlijn rotary weight filling overgebracht naar de JBT St Niklaas fabriek in België. JBT Sint-Niklaas heeft een meer dan 70-jarige geschiedenis in het bouwen en onderhouden van roterende vulmachines en sluiters voor blikjes, potten en flessen en is JBT's wereldwijde center of excellence voor niet-aseptische roterende vultechnologie.

Groei industrie
Sinds het begin van de jaren 1950 is Azië-Pacific een belangrijke markt voor JBT's roterende vulmachines, grotendeels gedreven door de groei van de zuivelindustrie in de regio, aldus Bart Mertens, JBT Product Line Director voor vul- en sluittechnologieën. 

Naast de Precifill gewichtsvuller omvat het gamma van JBT ook de spoeler en capper - in monobloc-configuratie samen met de gewichtsvuller - het integriteitscontrole- en afkeursysteem, en de CIP-keuken (Clean-In-Place).

De fabrieksacceptatietest voor de Precifill bij JBT Sint-Niklaas is gepland voor het tweede kwartaal van 2021, met een verwachte installatie in het derde kwartaal van 2021.

Meer informatie over de Precifill gewichtsvuller