Leia este artigo em Português

2020 was een jaar van verandering bij JBT in Brazilië, maar eerder om positieve redenen dan omwille van de Covid-19 pandemie. JBT laat zich niet afschrikken door de moeilijke omstandigheden en blijft verwerkers en exporteurs ondersteunen door een grote investering te doen in de uitbreiding van zijn productie- en opleidingsfaciliteit.

Geopend in mei 2020, de In Araraquara, São Paolo gevestigde faciliteit 1.7934m2 toegevoegd aan de bestaande site van 11.0421m2 (inclusief een uitbreiding van het productiecentrum met 1.0160m2 ). JBT heeft ook afzonderlijk geïnvesteerd in technologieën om klanten in Brazilië te ondersteunen tijdens de huidige pandemie, waaronder het toevoegen van internet (iOPS Gateway) connectiviteit aan bestaande JBT apparatuur om hulp op afstand mogelijk te maken, alsook de introductie van innovatieve PRoSIGHT slimme bril in het land om JBT-technici te helpen problemen op afstand te diagnosticeren.

JBT's PRoSIGHT maakt gebruik van augmented reality smart glasses

Technologische oplossingen
Bij de opening van de uitbreiding in Araraquara eerder dit jaar beschreef JBT FoodTech Southern Hemisphere president J. Miguel Ruiz de investering als een voorbeeld van JBT's "betrokkenheid bij Brazilië". "De huidige veranderende situatie is gunstig voor bedrijven die exporteren en daarmee is de voedselexport toegenomen en winstgevender geworden," zei Ruiz, die uitlegde dat de nieuwe faciliteit zou voldoen aan de vraag van klanten naar nieuwe technologieën en investeringsplannen tijdens en na de pandemie. 

"De investering in onze productiefaciliteit in Brazilië is een erkenning van ons concurrentievermogen en het goede werk dat ons team in Brazilië de afgelopen jaren heeft verricht," voegde hij eraan toe.

Klanten wonen een workshop bij in de JBT Araraquara faciliteit

Veiligheidsprotocollen
Momenteel worden op de site van Araraquara zowel virtuele rondleidingen door de faciliteit als een beperkt aantal persoonlijke bezoeken georganiseerd, waarbij een beknopte update van de laatste JBT-ontwikkelingen wordt gegeven en een kans om nieuwe JBT-oplossingen en -technologieën in actie te zien. De faciliteit heeft geholpen bij de implementatie van sociale afstandsprotocollen, waaronder een thermische camera voor zowel werknemers als bezoekers. JBT bereidt zich echter ook voor op het leven na de pandemie door nieuwe UHT-sterilisatieoplossingen te introduceren voor de groeiende Braziliaanse zuivelsector, en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat klanten meer dan ooit in contact staan met JBT.

Meer informatie over JBT in Brazilië