JBT_Pascal Processing_Willem van de Ven

JBT's innovatieve Intelligent Operations of iOPS® Platform verzamelt gegevens van een hele faciliteit in real-time. Dankzij deze tot op de seconde nauwkeurige gegevens kunnen bedrijven potentiële problemen opsporen voordat ze problemen worden en zelfs de algemene efficiëntie van hun activiteiten verbeteren. De in Nederland gevestigde hogedrukverwerker (HPP) Pascal Processing is zo'n bedrijf dat echte, definieerbare voordelen heeft gehaald uit de analyse via iOPS. 

Pascal Processing is gevestigd in de kleine stad Helmond in het oosten van het land en levert HPP-diensten aan bedrijven in heel Nederland, België en Duitsland, voor een enorm scala aan producten, van koudgeperste sappen tot vleesproducten, guacamole, groentespreads, babyvoeding, rauw hondenvoer en gerookte vis. 

"Wij behandelen alles wat met HPP behandeld kan worden", legt vestigingsmanager Willem van de Ven (foto boven) van Pascal uit. Volgens hem is de vraag naar HPP-services van het bedrijf sterk gegroeid omdat de bekendheid met de voordelen van deze technologie gestaag is toegenomen. "We zien nu een veel breder scala aan producten: een paar jaar geleden waren het vooral koudgeperste sappen en vlees, maar nu verwerken we allerlei soorten producten."

https://player.vimeo.com/video/302301012?title=0&byline=0&portrait=0

Volledig overzicht
Een belangrijke component in de recente ontwikkeling van het bedrijf was de implementatie van een iOPS-systeem - ontworpen in nauwe samenwerking met JBT ingenieurs - die de hele faciliteit van Pascal bestrijkt. In plaats van te moeten vertrouwen op werknemers die problemen rapporteren nadat ze zich al hebben voorgedaan, richt het JBT iOPS systeem zich op het bieden van hulpmiddelen om vertragingen in het proces en machinestoringen te detecteren. Zoals van de Ven uitlegt, biedt een virtueel dashboard een overzicht van de apparatuur en de effectiviteit van de individuele operator, en geeft het accurate informatie als en wanneer componenten beginnen te falen. 

"Het dashboard maakt het mogelijk om snel over de juiste informatie te beschikken, terwijl we voorheen terug moesten gaan en de oude gegevens die we op de machine hadden, moesten herzien", zegt hij. "Het geeft ons een goed beeld van hoe efficiënt we met een machine werken en hoe efficiënt individuele operators zijn.

 

"We ontdekten bijvoorbeeld dat we tijd verloren door machines handmatig te vullen en door dat te veranderen hebben we 45 minuten per week kunnen besparen tussen vier-vijf mensen, waardoor de productiviteit met bijna vier uur per week is toegenomen."

Op gegevens gebaseerde beslissingen
Door de toegang tot nauwkeurige productiegegevens is Pascal volgens Van de Ven nu in staat meer beslissingen te nemen op basis van feiten. "Vroeger, als een machine niet werkte, kwam de operator naar ons toe en zei dat hij al een paar dagen problemen had", herinnert hij zich. "Soms zijn er problemen die de machinisten niet zien. Vroeger gebeurde dat op gevoel, maar nu nemen we beslissingen op basis van gegevens."

Van de Ven zegt dat het feit dat er meer gegevens zijn over de prestaties van de machines heeft geholpen om ogenschijnlijk kleine problemen te elimineren, wat heeft geleid tot besparingen in tijd en geld. "Misschien klinkt een besparing van 15 seconden per cyclus niet significant, maar tussen de cycli door kan dit oplopen tot bijna een uur tijdsbesparing per dag", voegt hij eraan toe.

Meer informatie over JBT iOPS en HPP-technologie