In deze moeilijke tijden is het voor bedrijven in de voedselverwerkende industrie van cruciaal belang om de productie- en verpakkingslijnen draaiende te houden. Voeg daarbij de noodzaak om downtime te minimaliseren en de aanhoudende groei van het internetwinkelen en bedrijven hebben veel aan hun hoofd.

JBT Proseal, dat een sterke reputatie heeft op het gebied van verpakkingsinnovatie, gaat deze uitdagingen aan met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van automatisering en gegevensanalyse, die ontworpen zijn om zowel de productiviteit als de voedselveiligheid te verbeteren.

Beperken van stilstand
Gericht op het vergemakkelijken van het leven van verwerkingsbedrijven, ProVision is een downtime-analyser die managers een dashboard geeft met een totaaloverzicht van alle productielijnen en eventuele problemen signaleert. "Als je de CEO van een bedrijf bent en je hebt 10 productielijnen en een daarvan is een dag uitgevallen, dan wil je dat weten", zegt Tony Burgess, hoofd verkoop- en controlesystemen van Proseal. "Als in al uw 10 productielijnen de lijn één minuut per uur stopt vanwege een defect apparaat, kan dat over een maand oplopen tot één dag productieverlies.

"ProVision legt al deze micro-instanties vast en bouwt een reeks gegevens op. Het zal je vertellen precies de downtime en de oorzaak van de downtime over de laatste 24 uur. Het stelt de gebruiker in staat de aandacht te richten op het apparaat op de productielijn dat de stilstand veroorzaakt en er iets aan te doen.

Dynamische groei
Een
ander gebied waar Proseal kansen ziet is de snelgroeiende online markt voor voedselingrediënten en kant-en-klaarmaaltijden, gedreven door de toenemende belangstelling van consumenten voor thuis koken. Proseal, zo onthult Burgess, levert milieuvriendelijke Halo trayvormapparatuur aan Dineamiceen Australisch bedrijf dat door chef-koks bereide maaltijden levert aan consumenten in het hele land. "Dineamic produceert zijn eigen voedsel, verzegelt het met Halo pack trays die in huis zijn gemaakt met een Proseal traysealer en verzendt het vervolgens per postorder", zegt Burgess. "Soortgelijk werk wordt gedaan op andere geografische locaties."

Dergelijke ontwikkelingen vinden echter niet alleen plaats in de voedingsindustrie. Proseal, voegt Burgess eraan toe, werkt momenteel in Nederland aan een project voor online bloemenbestellingen door verpakkingen te ontwerpen die geschikt zijn voor het versturen van bloemen per postorder.

Meer informatie over Proseal-oplossingen