JBT heeft aangekondigd nog zeven SeamTec snelsluiters voor poeder te zullen leveren aan de wereldwijde industrie van zuigelingenvoeding, waarmee JBT's leidende positie in de belangrijkste groeigebieden voor zuigelingenvoeding in Europa en Azië-Pacific verder wordt versterkt.

Op verzoek van drie nieuwe klanten zijn de SeamTec-naaimachines, met lijnsnelheden van 150 tot 550 blikken per minuut (cpm), ontwikkeld en geproduceerd in JBT's vestiging in Sint-Niklaas, België.

Sinds de introductie zo'n 10 jaar geleden, JBT's SeamTec voor Powder Seamer de markt geleid voor clinchers en sluiters met een gemiddelde tot hoge snelheid voor de industrie van zuigelingenvoeding in poedervorm. SeamTec-naaimachines stellen nieuwe normen op het gebied van hygiënisch ontwerp, verandering van blik- en dekselformaat, betrouwbaarheid en reinigbaarheid.

De SeamTec for Powder Seamer van JBT is een toonaangevend systeem voor de kinderpoederindustrie

"Onlangs bevestigden drie nieuwe klanten hun vertrouwen in JBT en de JBT SeamTec seamer technologie door orders te plaatsen voor in totaal zeven nieuwe machines bij JBT Sint-Niklaas, België", zegt JBT's Produce Line Director voor Filling & Closing, Bart Mertens. "Alle drie de klanten gebruiken momenteel niet-JBT clinching en closing technologie."

Drie van de machines worden geleverd aan een toonaangevende speler in de industrie voor het maken van blikjes voor zuigelingenvoeding, terwijl twee andere worden verzonden naar een wereldmarktleider in de industrie voor het vullen van zuigelingenvoeding. In augustus 2020 slaagden nog eens twee SeamTec-naaimachines met succes voor de Factory Acceptance Test en werden ze klaargemaakt voor verzending naar Azië.

"Deze nieuwe machinezendingen naar Europa en Azië-Pacific versterken de leiderspositie van JBT in deze belangrijke groeiregio's voor de industrie van zuigelingenvoeding," voegt Mertens eraan toe.

Meer informatie over de JBT SeamTec Seamer voor Poeder