JBT's Proseal tray sealing technologie stelt fabrikanten van dierenvoeding in staat om te voldoen aan de groeiende vraag naar producten en verpakkingen van hoge kwaliteit, en biedt tevens oplossingen voor massale aanpassing die bedrijven kunnen helpen diversifiëren en online bestellingen voor thuisbezorgingsdiensten kunnen introduceren.

Een recent rapport van Transparency Market Research voorspelt een CAGR van 6% in de wereldwijde markt voor diervoeding in het komende decennium, met een verwachte waarde van 168,3 miljard dollar in 2029. De toenemende vraag van consumenten naar producten van topkwaliteit heeft ertoe geleid dat fabrikanten materialen en ingrediënten van hoge kwaliteit gebruiken en productietechnieken en -processen stroomlijnen.

Het uitgebreide assortiment Proseal traysealers heeft de flexibiliteit om in een groot aantal disciplines te presteren, waaronder MAP (Gas Flush Modified Atmosphere Packaging), Vacuum MAP met dekselcontrole en Skin Packaging. Met name de geavanceerde sealsystemen van het bedrijf absolute controle en integriteit van de seal tussen het deksel en de tray, een essentiële vereiste voor toepassingen met een aanzienlijk gecontroleerd retortioneringsproces of andere sterilisatieprocessen onder hoge druk na het sealen.

De traysealers bevatten ook verschillende door Proseal ontwikkelde functies die de prestaties, betrouwbaarheid en efficiëntie helpen maximaliseren, zoals de baanbrekende Eseal® energiebesparingstechnologie van het bedrijf, ifilm™ intelligente foliebewaking en het ProTect™ RFID-toegangslogin-systeem dat volledige zichtbaarheid van het controlespoor en gelaagde beveiliging biedt.

Bovendien Proseal's AP60 lineair transportband traysluitsysteem geautomatiseerde oplossingen op maat voor hogesnelheidstoepassingen en veeleisende productieomstandigheden, gebaseerd op individuele productieprocessen en vereisten van de klant.

Een van de vele mogelijkheden van het systeem is dat de lengte en breedte van de indexeerband kan worden aangepast aan de vereisten voor het ontnesten en vullen. Er kunnen volledige of gedeeltelijke vacuümsystemen worden ingebouwd om postsealprocessen zoals retort- of Verwerking onder hoge druk (HPP)en na het sealen kunnen röntgeninspectiesystemen en controlewegers worden toegevoegd voor een betere kwaliteitscontrole. De AP60 biedt ook naadloze integratie met procesapparatuur van derden, waaronder doseermachines, weegtoepassingen met meerdere koppen en CIP-systemen met sealsnelheden tot 240 verpakkingen per minuut.

Bovendien profiteert de AP60 van Proseal van gedeelde technologie in het hele Proseal machinepark. Opties kunnen worden gespecificeerd en achteraf worden ingebouwd, waardoor een flexibelere benadering van elke afzonderlijke toepassing mogelijk is. Alle Proseal-machines bieden een gebruiksvriendelijke interface en een eenvoudig te onderhouden ontwerp, met een robuuste en hygiënisch goedgekeurde constructie voor de voedingsmiddelenindustrie, gericht op volledige washdownbescherming.

"Omdat de markt voor diervoeding blijft groeien, willen we graag oplossingen bieden voor bedrijven die een aanzienlijke schaalvergroting van hun productie van kernproducten in nieuwe verpakkingsformaten nodig hebben, waaraan op één machineplatform kan worden voldaan", zegt Tony Burgess, hoofd verkoop en besturingssystemen van Proseal. "De flexibiliteit van onze technologie en de grote verscheidenheid aan beschikbare machines, inclusief volledig geïntegreerde transportbandsystemen, betekenen dat we een volledige turnkey-productielijnoplossing kunnen bieden, wat essentieel is voor deze specifieke markt. We zijn verheugd dat onze expertise bedrijven kan helpen een punt van differentiatie te bereiken in de concurrerende petfoodsector."

Meer informatie over de verpakkingsoplossingen van Proseal