De Preservation business unit van JBT ondersteunt apparatuur voor het vullen en sealen van containers, evenals sterilisatietechnologie voor containers, zoals rotary cooker/koelers, hydrostaten en retorten. Producten die via deze apparatuur worden verwerkt, omvatten alles van kant-en-klare maaltijden tot ingeblikte groenten en nat diervoeder. Wat deze sector onderscheidt van andere die door JBT worden bestreken, is dat er zowel seizoensgebonden als jaarrond klanten zijn, die beide een gemeenschappelijke behoefte hebben om stilstand te voorkomen en de productiviteit te maximaliseren. Dit is waar JBT's PRoCARE® programma klanten een middel biedt om dat wederzijdse doel te bereiken.

"We hebben seizoensgebonden klanten die slechts drie maanden per jaar produceren en andere die het hele jaar door draaien, en elk van hen heeft andere problemen", legt Diego Ulloa, Service Manager bij JBT Preservation in Madera, Californië, uit. "Bij seizoensgebonden klanten is het grootste probleem dat ze niet het hele jaar door personeel en operators hebben, dus de kennis kan beperkt zijn en dingen kunnen over het hoofd worden gezien. Bij klanten die het hele jaar door actief zijn, hebben ze vaak zeer korte, beperkte onderhoudsvensters. Downtime is voor die klanten kritischer en ongeplande downtime kan voor hen een echte uitdaging zijn."

klantenservice

Stilstand voorkomen
Volgens Ulloa is er ook vaak een probleem met het verloop onder operators, waarbij operators met pensioen gaan en bedrijven moeite hebben om vervangers aan te nemen. Een ander probleem is dat veel klanten in de sector een beperkt budget hebben, wat soms een beperking vormt voor de hoeveelheid onderhoud die zij willen uitvoeren.

Het voordeel dat PRoCARE biedt, vervolgt hij, is de mogelijkheid om operators te trainen en ongeplande stilstand te voorkomen door van tevoren controles uit te voeren. "Zeer ervaren JBT-technici zijn in staat om potentiële problemen met de apparatuur te identificeren en kunnen van tevoren plannen door onderdelen te bestellen, zodat als en wanneer er een shutdown plaatsvindt, de feitelijke downtime tot een minimum beperkt blijft", legt Ulloa uit.

"Door vooruit te plannen worden JBT-onderhoudsbezoeken een stuk goedkoper, waardoor bedrijven hun budget beter onder controle kunnen houden. PRoCARE-klanten krijgen ook kortingen op diensten en onderdelen, terwijl JBT verder seizoensgebonden ondersteuning biedt om klanten met weinig personeel te helpen."

verse-producten-collage

 

Productiviteitsstijging
Als voorbeeld noemt Ulloa het geval van twee klanten, beide tomatenverwerkers, die op seizoensbasis werken. Na afloop van het seizoen voeren de technici van JBT
een evaluatie van de apparatuur uit, doen aanbevelingen en bestellen waar nodig onderdelen. De ingenieurs komen dan terug om ervoor te zorgen dat de apparatuur in optimale conditie is voor het volgende seizoen.

"Ze hebben ons verteld dat sinds ze met PRoCARE zijn begonnen, ze een enorme vermindering van de uitvaltijd en een verbetering van de productiviteit hebben gezien," zegt Ulloa. "Sommige van deze klanten draaien misschien maar twee tot drie maanden in de productie, dus die twee tot drie maanden moeten zo optimaal mogelijk zijn."

Meer informatie over het PRoCARE-programma van JBT