JBT heeft nieuwe, unieke kenmerken geïntroduceerd voor de JBT Unifiller, de volumetrische zuigervuller voor hoogwaardige producten, met belangrijke kenmerken zoals een uniek vulstationconcept zonder afdichting en met zelflozing, dat de Unifiller wezenlijk onderscheidt van conventionele zuigervultechnologie.

Een nieuwe optie Configure to Order (CTO) en in-line controleweging worden nu met de Unifiller meegeleverd als middel om bestaande processen aanzienlijk te verbeteren, de veiligheid te vergroten en de weggave te minimaliseren.

De twee innovaties zullen de drie belangrijkste voordelen van de Unifiller verder versterken: Clean In Place (CIP) zonder demontage van het vulstation; ongeëvenaarde vulnauwkeurigheid; en hoge kwaliteit van de productdeeltjes. Hierdoor wordt de Unifiller een nog betere oplossing voor het vullen van hoogwaardige segmenten, waaronder sauzen, jam en zoet beleg, kant-en-klaarmaaltijden, room en gecondenseerde melk in metalen of glazen verpakkingen.

JBT_product_groepering_klein

Configureren om te bestellen
JBT heeft onlangs een Configure to Order (CTO) oefening afgerond voor de Unifiller met als doel
de kosten en de levertijd te verminderen, zegt Bart Mertens, JBT's Product Line Director voor vul- en sluitmachines.

De CTO-oefening omvat ook een upgrade van de basismachine met kenmerken die voorheen optioneel waren, waaronder: afgedichte bovenafscherming met standaard veiligheidsglas voor meer veiligheid voor de operator en een betere chemische weerstand; een roestvrijstalen centrale kolom voor een langere levensduur, minder risico op verstopping en een betere hygiëne; eenvoudig te reinigen, hygiënisch elektrolytisch gepolijste vulstations; en een hoogteverstelling van de container op één punt voor gemakkelijker wisselen van blikformaat.

XLU-Valve_vulprincipe

Hoe het JBT Unifiller ventielvulprincipe werkt

Weggave minimaliseren
Om de Total Cost of Ownership verder te verlagen, biedt JBT nu ook optionele in-line controleweegtechnologie aan, voor snelheden
tot 700 cpm (containers per minuut). "Het gebruik van deze technologie in combinatie met de Unifiller maakt het mogelijk om de nauwkeurigheid van de vulling van elk individueel vulstation te controleren en biedt automatische aanpassing van het vulvolume tijdens de rit om weggave te minimaliseren", legt Mertens uit.

Bovendien zorgt de Unifiller ervoor dat het E-mark wordt nageleefd door onder- en overgevulde containers die niet aan de norm voldoen af te wijzen, zodat de sterilisatieapparatuur stroomafwaarts wordt beschermd.

Meer informatie over de nieuwe JBT Unifiller