JBT's A&B Process Systems heeft geholpen een belangrijk ingrediënt toe te voegen aan een bekroonde JM Smucker Company pindakaas en gelei productie faciliteit, met de levering en installatie van een Clean-In-Place (CIP) skid en leidingen op de 62-acre site in Longmont, Colorado. De fabriek van JM Smucker Company, die onlangs werd uitgeroepen tot Food Engineering Plant of the Year 2020, bevindt zich in de voorhoede van de groeiende vraag naar de broodjes in de VS.

In samenwerking met JM Smucker Company en ontwerpbureau Dennis Group bouwde A&B het CIP-systeem en installeerde procesleidingen tijdens de bouw van de fabriek van 390.000 m², die productie- en verpakkingslijnen voor het Uncrustables-product omvat, evenals ondersteunende ruimten en kantoorruimte.

Piping_generic

"We zijn een goede partner van de JM Smucker Company, dus het is verheugend om te zien dat de Longmont faciliteit is uitgeroepen tot 2020 Food Engineering Plant of the Year," zegt A&B Director of National Accounts, Brian Gehrke, die nauw betrokken was bij het project. "Namens JBT en A&B Process Systems willen we de JM Smucker Group feliciteren met deze prestatie."

Volgens een verslag in Food Engineering magazinewerd de fabriek ontwikkeld om te voldoen aan de stijgende vraag in de VS naar de korstvrije Smucker's Uncrustables sandwiches, die nu in totaal 88 dozen - of 880 sandwiches - per minuut produceren. Het product, dat in 2003 voor het eerst in JM Smuckers vestiging in Scottsville, Kentucky, werd geproduceerd, is nu goed voor een jaarlijkse omzet van naar schatting 250 miljoen dollar.

Meer informatie over A&B CIP-skids