Pfizer_Andover_MA_small

Farmaceutisch bedrijf Pfizer is uitgeroepen tot Facility Integration Winner bij de 2020 Facility of the Year (FOYA) Awards voor de ontwikkeling van een nieuwe, 175.000 sq ft, state-of-the-art productielocatie; een project waarin JBT's A&B Process Systems een belangrijke rol speelde, door nauw samen te werken met Pfizer bij het ontwerp, de productie en de installatie van bioreactor skids, CIP skids en biowaste systemen.

Het in 2015 gestarte "Project Indigo" van Pfizer omvatte de verplaatsing van de klinische productiecapaciteit van Chesterfield, Missouri, naar een nieuwe faciliteit op de bestaande campus van Pfizer Andover, Massachusetts, als onderdeel van een verhuizing om de productiecapaciteit van klinische biologische geneesmiddelen uit te breiden van 14 naar 21 campagnes per jaar.

De opdracht van A&B was het leveren van super skids voor de locatie volgens de specificaties van Pfizer, en na het indienen van een eerste voorstel werd het contract met succes binnengehaald. Het project omvatte het op maat gemaakte ontwerp van twee bioreactorskids - één voor biocultuur en één voor dubbel gebruik, met tanks, automatisering en platforms - evenals drie Clean-In-Place (CIP) skids en twee bio-afvalsystemen.

AB-Skidded-Systems

A&B vervaardigt complete processystemen op maat tot modulaire skidded processystemen.

Volgens Nick McCauley van A&B duurde het project van de eerste briefing tot de uiteindelijke installatie 14 maanden, met 3D-modellering, wekelijkse vergaderingen tijdens elke fase van het ontwerp en de productie, tot de uiteindelijke integratie in de installatie. "Wij voerden de 3D-modellering uit, produceerden en leverden de reactoren en het systeem op glijders, installeerden de bedrading en de elektrische installatie en testten de installatie na voltooiing", legt hij uit. "Veel concurrenten hebben al deze mogelijkheden niet in huis en we hebben veel positieve feedback gekregen van de klant."

Ongeveer 40% van de totale activiteiten van A&B betreft projecten met de farmaceutische industrie, waaronder veel toonaangevende multinationals, en McCauley zegt dat A&B klanten blijft ondersteunen tijdens de huidige pandemie. "We ondersteunen klanten zoveel mogelijk en staan klaar om te helpen waar we kunnen", voegt hij eraan toe.

Meer informatie over de oplossingen van A&B Process Systems