Zumos Palma 2

Lees dit interview in het Engels

Artículo reproducido con permisso de asozumos.es

Una entrevista con Francisco Purroy Balda, EMENA Sales & Accounts Manager - Citrus en Juice Processing Technologies, en Iberia Sales Manager - Liquid Foods.

1. Presenteer kort uw bedrijf (tamaño, locatie, idiosincrasias, enz.).

JBT es una corporación americana cotizada en el NYSE, sede corporativa en Chicago, principales fábricas para las tecnologías de zumos y bebidas en Florida, Brasil, Italia, Holanda, Bélgica, Sudáfrica, China... centros tecnológicos para las tecnologías de fruta y verdura, extracción de zumos in Murcia, maar ook in Parma, Florida, Mexico en andere locaties. JBT is ontstaan na een spin-off van de eveneens zeer bekende FMC, referente sobre todo in el mundo del cítrico, en is sindsdien gegroeid naar veel andere segmenten van de tecnologías alimentarias, zowel organisch als zeer actief op het gebied van aankopen en acquisities. Momenteel bedraagt de omzet 1.900 miljoen USD en hebben we ongeveer 6500 mensen in dienst.

sapflessen in ijs - generiek

2. ¿Qué valores definen mejor la filosofía de su compañía?

Pancho Purroy

Pancho Purroy, JBT

Onze waarden zijn Integridad, Responsabilidad, Incesante mejora continua, trabajo en equipo y en fin, el Cliente primero. Maar bovenal is er een basiskwestie en dat is dat wij vanaf het begin een organisatie zijn geweest die de leiding heeft gehad over de klant. enfoque nuclear sobre la sostenibilidadDe organisatie is altijd toonaangevend geweest op het gebied van technologie, zowel op het gebied van de conservering van levensmiddelen (zowel thermische als atomische producten, pasteurisatie, esterilisatie, enfriamiento en congelación, autoclaven en hidrostatische torens, Altas Presiones - HPP) als voor andere in de oplossingen voor het extraheren van fruit en groenten, met als duidelijk doel het rendement te maximaliseren en het risico te minimaliseren.

Seguimos de lleno en esos aspectos y ahora trabajamos muy duro no sólo en todo lo anterior donde siempre queda margen, sino obviamente con igual ahínco en eficiencias energéticas de las líneas de procesado, en ahorro de agua, en valorización de subproductos...

JBT Avure op ProPak Azië

JBT Avure is toonaangevend in de technologie van Alta Presión (HPP).

3. Teniendo en cuenta la coyuntura actual, ¿cuáles son los objetivos de su compañía a corto, medio y largo plazo?

In de eerste plaats hebben wij de leiding over de acelerador in de ontwikkeling van nieuwe technische oplossingen, maar wij voeren ook initiatieven uit voor de groei van de organisatie en de efficiëntie van de producten, die een belangrijke omvang hebben. Se va seguir avanzando además en todo el programa de compras, muy estratégico. Y no podemos quedarnos nunca atrás en ESG, sostenibilidad: las metas deben ser responsables y largoplacistas.

smart_glasses_01

JBT biedt nu mogelijkheden voor virtuele bewaking op grote afstand

4. Wat zijn volgens u de belangrijkste problemen waarmee de zumosector momenteel te kampen heeft en die we samen beter kunnen oplossen door bij te dragen aan het werk van ASOZUMOS?

Esta profunda crisis global del COVID-19 está... dag na dag de paradigma's veranderen die we in vele en vele sectoren moeten doormaken. Bij ons lijken de klassieke problemen en problemen in verband met de azúcares en de perceptie van de zumos, de inconsistenties in de prijzen en calidades van fruta en verdura en de verschillende campagnes, de amenaza brasileña, en andere, de laatste tijd een probleem te worden voor consumenten die zumo de larga vida útil willen, con supermercados clausurando todas las exprimidoras en punto de venta, con la industria pensando si habrá mano de obra disponible para las cosechas hortofrutícolas, con las cotizaciones del concentrado repuntando veloces.

In elk geval is er een taak die ik absoluut samen met ASOZUMOS moet vervullen, namelijk het werk dat nog steeds moet worden verricht om ervoor te zorgen dat de consumenten de voordelen van zumo 100% begrijpen, zonder verwarring, zonder asociaciones of verkeerde percepties van azucarada-boodschappen, noch van obesitas of diabetes.

Regenboogvruchten

5. Wat zijn volgens u de sterke punten die op sectoraal niveau ontstaan en de kansen die u ziet om ze te benutten voor het algemeen belang?

Economía de escala y marketing de escala por supuesto. Een gemeenschappelijk standpunt tegen de valse berichten en de grote problemen. Y defensa fuerte del sector frente a la amenaza que supone el suministro desde mercados emergentes hacia los principales mercados de consumo de los miembros de ASOZUMOS. Wij moeten alles in het werk stellen opdat dit voor een deel een onaantastbare, 100% transparante sector wordt, en voor een ander deel een industriële sector die echt gelooft en zich richt op... los Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS).. Millennials, generación hashtag etc. zullen niets anders accepteren.