smart_glasses_01

Door de uitbraak van Covid-19 (Corona) worden bedrijven nu geconfronteerd met quarantaine-uitdagingen en als gevolg daarvan met de noodzaak om het directe contact tussen werknemers en dienstverleners te beperken wegens opgelegde reisbeperkingen. Daarom zijn veel bedrijven nu op zoek naar een oplossing om hun productie operationeel te houden zonder te reizen voor ondersteuning ter plaatse.

Het Customer Care team van JBT's vestiging in Sint-Niklaas België heeft hulp op afstand met behulp van smart glasses ontwikkeld als een creatieve oplossing om hoogwaardig onderhoud te combineren met de huidige quarantaine beperkingen.

Bovendien zullen smart glasses voor hulp op afstand de service- en onderhoudswerkzaamheden vergemakkelijken:

  • In afgelegen, gevaarlijke conflictgebieden.
  • In landen waar tijdrovende inreisvisa en inentingen nodig zijn vóór binnenkomst.
  • De CO2-impact en milieukosten van reizen verminderen en zo bijdragen tot de duurzaamheidsdoelstellingen van JBT en haar klanten.


JBT zal de technologie ook gebruiken om regionale Field Service Engineers on the job op te leiden.

smart_glasses_02

De oplossing wordt deze week voor het eerst gebruikt bij een klant in Noord-Italië, waar een lokaal onderhoudsteam handsfree assistentie op afstand krijgt van in België gevestigde deskundigen tijdens het opstarten van een tweeschalenmachine. Roterende druksterilisator (foto hieronder).

JBT roterende druksterilisator klein

JBT Sint-Niklaas werkt voor deze oplossing samen met twee Belgische bedrijven om de slimme bril en het bijbehorende softwareplatform te leveren.

De lichtgewicht slimme veiligheidsbril is een robuuste, gecertificeerde veiligheidsbril uitgerust met twee camera's en een krachtige optische zoomlens, barcodescanner, spraakopdrachten, laserpointer, microfoon en luidspreker, onbeperkt gezichtsveld en 'full-shift' batterijcapaciteit, allemaal gecombineerd in een uniek en comfortabel ontwerp. Ze zijn gekoppeld aan een smartphone voor maximale verwerkingskracht.

Het Remote Support Platform laat technici op locatie ook toe om rechtstreeks in contact te komen met de juiste back-office ondersteunende expert. De gesprekken, activiteiten en het logboek kunnen geïntegreerd worden met Salesforce en JBT's Field Service Management Programma.

Vraag meer informatie aan over de smart glasses oplossing