citus essentiële oliën_Shutterstock

José Lorente, technisch manager voor Citrus in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika van JBT, zal een speciale workshop verzorgen waarin methoden voor de extractie van citrussap worden onderzocht als onderdeel van de driedaagse International Fruit & Vegetable Juice Association (IFU) Summer School 2020, die van 29 juni tot en met 2 juli plaatsvindt in Parma, Italië.

De school wordt gehouden aan de Universiteit van Parma en bestaat uit drie dagen lezingen met twee sessies per dag en praktische hands on activiteiten met pilot scale verwerkingslijnen, waarbij JBT en andere fabrikanten van procesapparatuur betrokken zijn, plus de mogelijkheid om te leren over microbiologische en chemische laboratoriumtests.

Zumos Palma 2

"Ik ga spreken over de uitdagingen rond de productie van citrusvruchten, duurzaamheid en voedselveiligheid, en hoe de technologie wordt aangepast om aan deze behoeften te voldoen", legt Lorente uit.

"Ik ga ook dingen behandelen die gewoonlijk niet aan bod komen in dit soort presentaties, zoals de verschillen tussen sinaasappelen en mandarijnen, en de gezondheidsvoordelen die mandarijnen kunnen opleveren."

stapel sappige sinaasappels in rieten manden op de toonbank van de markt

De workshop zal ook aandacht besteden aan waardevolle bijproducten die kunnen worden teruggewonnen bij de extractie van citrusvruchten, of dat nu zijn troebele pulp of d-Limoneen - een natuurlijk organisch oplosmiddel dat in de aroma-industrie en andere sectoren wordt gebruikt en dat een van de meest lucratieve bijproducten van het citrusextractieproces is.

In zijn rol als JBT's Technisch Manager voor Citrus in de EMENA-regio is José Lorente verantwoordelijk voor technologische actualisering en O&O-projecten voor de citrusindustrie in Europa en het Middellandse Zeegebied. Sinds 2010 is hij ook Senior Technology Adviser voor markten in Azië/Pacific voor fruit- en groenteverwerking.

De IFU University Juice Processing Summer School vindt plaats van 29 juni tot 2 juli aan de Universiteit van Parma, Parma, Italië.

Klik hier om u in te schrijven voor het evenement

Klik hier voor het volledige IFU Summer School programma