Afgevaardigden uit heel Europa namen deel aan JBT Belgium's Glass Filling Technology Day, een twee-delig evenement bestaande uit een interactieve rondleiding door een JBT productie site en het Processing Technology Center en een seminar waar ze deskundige meningen en voorspellingen hoorden van enkele van de toonaangevende fabrikanten in de sector, dat plaatsvond op 21 januari 2020 bij JBT Sint Niklaas, België.

"We hadden ongeveer 20 deelnemers uit heel Europa, van de sapindustrie over babyvoeding tot co-packers," zei Ben Verbeeck, JBT's Marketing Coördinator voor de site en Global CRM Coordinator voor Liquid Foods. "Het seminarie bevatte presentaties over technologische oplossingen voor de glasindustrie en de uitdagingen waarmee deze wordt geconfronteerd, die zeer goed werden ontvangen, en in de namiddag kregen de deelnemers een interactieve rondleiding in onze fabriek en het Processing Technology Center in Sint Niklaas.

GFTD 1

Trends in de industrie
Een belangrijk element van de Glass Filling Technology Day was de aanwezigheid van twee externe sprekers van formaat: Wouter Blom van de grote glasfabrikant,
Ardagh Groep, die inging op trends in de glasmarkt en voorspellingen voor de industrie in de toekomst; de tweede spreker was Alfredo Ziliotti van WAB srl, een fabrikant van spoelen en steriliseren van containers en doppen. "Wouter Blom ging in op consumententrends op basis van marktonderzoek en wat glasfabrikanten zullen moeten doen om hun klanten te volgen", aldus Verbeeck. "Alfredo Ziliotti van WAB SRL daarentegen keek naar hoe de technologie van zijn bedrijf de oplossingen van JBT kan aanvullen om een complete flessenvul- en afdeklijn te vormen."

GFTD 3

Interactieve rondleiding
Onder de JBT oplossingen die tijdens de rondleiding door de fabriek naar voren kwamen was een
Hoge snelheid roterende vulmachine lijn. Ontworpen en gebouwd voor een klant in Thailand die sojamelk in glazen flessen wilde vullen, kregen de deelnemers te zien hoe het systeem 500 flessen per minuut kan verwerken. "Om het vulproces op echte snelheid te demonstreren, lieten we mensen aan het einde van de lijn flessen verzamelen en legen en ze terug op de invoerband plaatsen," herinnert Verbeeck zich.

"De feedback die we van de deelnemers ontvingen was dat er een zeer goed evenwicht was tussen de academische inhoud en de wandeling over de fabrieksvloer. Het was ook een zeer goed evenement om te netwerken, terwijl we een professionele cameraman hadden die zowel de presentaties als het fabrieksbezoek filmde."

LEES OOK JBT Witboek: Nauwkeurig vullen in glazen potten

LEES OOK JBT Witboek: Afvullen van glazen en plastic flessen