FTNON sla - Heemskerk Fresh & Easy

JBT FTNON zal verschillende van zijn baanbrekende innovaties, ontwikkeld om de voedselveiligheid, hygiëne en verwerkingsefficiëntie voor producenten van verse sla en groenten te verbeteren, presenteren tijdens een reeks Open Dagen die plaatsvinden in de vestiging van het bedrijf in Almelo, Nederland van 11-15 november 2019.

Bezoekers van de Open Dagen kunnen demonstraties bekijken van oplossingen zoals de CoreTakr® Flex en de CoreTakr® ijsberg voor het veilig en efficiënt robotisch ontkernen van ijsbergsla, kool en andere producten. De Paprika-ontnester (SPD-200) maakt een einde aan de onaangename en tijdrovende taak van het handmatig ontkernen van paprika's en verbetert tegelijkertijd de productiviteit en de opbrengst.

De Magnetische Uienschiller (MOP-200) - ontwikkeld door FTNON in samenwerking met Gills Onions en de Amerikaanse USDA - verlaagt de onderhoudskosten en kan tot 120 uien per minuut verwerken door gebruik te maken van wrijvingsloos permanent supermagnetisme, waardoor draden, buizen, riemen en veren niet meer nodig zijn.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2SfsmWAMVkc&w=560&h=315]

De was- en drooglijnen van FTNON omvatten de Super batch-centrifuge SBC, een oplossing die speciaal is ontwikkeld voor het drogen van kwetsbare salades door de stukken gelijkmatig te verdelen rond een centrifuge in een conische trommel. Het eenvoudig te reinigen, hygiënische ontwerp van het systeem zorgt voor minder productbeschadiging en vermindert tegelijkertijd de energiekosten en de totale voetafdruk.

De Open Dagen zullen ook demonstraties van JBT FTNON allianties en JBT's nieuwe IoT software platform bekend als iOPS®.

Registreer voor deelname aan de JBT FTNON Open Dagen