126909312_s.jpg

Effectieve methoden om de houdbaarheid van citrus te verlengen, nieuwe oplossingen voor verpakking en etikettering en tips om te profiteren van de groeiende vraag naar vers gesneden voedsel, waren slechts enkele van de onderwerpen die aan bod kwamen tijdens JBT's recente eendaagse seminar in Caïro, Egypte, waar telers en verpakkers uit het hele land op afkwamen.

Het evenement - JBT's eerste specifieke post-harvest seminar in Egypte - vond plaats in het hoofdkwartier van de AEC. Raad voor Landbouwexport (AEC) met een reeks topsprekers van zowel binnen als buiten JBT. Gespreksonderwerpen waren onder meer citrus coatings, verbetering van de verpakkingsprestaties en verwerking van producten.

Onder de sprekers was Arno Erasmus, een post-oogst plantenziektekundige die zich richt op ziektebestrijding en kwaliteitsbeheer van fruit voor een grote in de VS gevestigde teler-handelaar. Prachtig Citrus die de voordelen van fungiciden voor na de oogst voor citrus.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oaIhmK1h3-Q&w=560&h=315]

John Siddle, JBT's Global Product Line Director voor Fresh Produce Technologies, besprak de wetenschap van citruscoatings, inclusief JBT's innovatieve ™-assortiment. Endura-Fresh™ range, terwijl technieken voor effectieve tray top sealing de focus waren van een presentatie van een van de nieuwste toevoegingen aan de JBT familie, Proseal.

Francisco Peris, JBT's Sales & Business Development Manager voor Technologieën voor verse producten zei dat het seminar, waaraan 61 afgevaardigden van 25 toonaangevende verpakkers deelnamen, bedoeld was om de hoge verwachtingen van de Egyptische productiesector ten aanzien van marktgroei in te lossen. "Egypte heeft het water en het land, en we verwachten op middellange termijn een sterke groei in de productiesector", zei hij. "JBT wil deze groei ondersteunen met onze post-harvest oplossingen, die de houdbaarheid van citrusvruchten kunnen verbeteren.

Meer informatie over JBT's oplossingen voor na de oogst