JBT-FPT-Sta-Fresh-2850-OR-767x421

JBT's recente aanwezigheid op twee van de meest prominente handelsevenementen in 2019 - Fruit Attraction 2019 in Madrid, Spanje en PMA Fresh Summit in Anaheim, Californië - werd nog belangrijker door het feit dat JBT's Fresh Produce Technologies (FPT) business unit dit jaar zijn historische 90ste verjaardag viert.

Het is een prestatie die John Siddle, JBT's FPT Global Product Line Director, beschrijft als een bewijs van de duurzame kwaliteit van JBT oplossingen. "We zijn blij dat we al 90 jaar in bedrijf zijn", zegt hij. "Het spreekt voor de kwaliteit van wat we produceren en de lange levensduur van onze organisatie."

Vanaf de uitvinding door oprichter John Bean van een continue sproeipomp om de schaalvergroting in zijn amandelboomgaarden te bestrijden tot de introductie van de FPT. s werelds firste continue roterende druksterilisator voor de verwerking van voedingsmiddelen met een laag zuurgehalte, zoals groenten, kan de ontwikkeling van FPT worden gevolgd door de geschiedenis van JBT.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=oaIhmK1h3-Q&w=560&h=315]

Dit streven om nieuwe FPT-oplossingen te ontwikkelen is voortgezet met de Endura-Fresh™-lijn coatings en het Freshgard™-reeks, die het uiterlijk en de houdbaarheid van het product kunnen verbeteren en gewichtsverlies kunnen voorkomen. Meer recentelijk heeft JBT twee bedrijven aan boord gehaald die innovatieve oplossingen kunnen bieden op het gebied van vershoudmachines en productverpakkingen. FTNON en Proseal - die beide te zien waren op PMA Fresh Summit 2019 en Fruit Attraction 2019.

Volgens John Siddle is veel van dit aanhoudende succes te danken aan de technische expertise van JBT, waardoor het bedrijf zich heeft kunnen aanpassen aan de veranderende behoeften van de productiesector.

In het bijzonder zegt hij dat JBT's FPT business aanzienlijk is gegroeid in de afgelopen 20 jaar, bijna verdubbeld in omvang als gevolg van een verschuiving naar etikettering van producten, coatings voor fruit en een focus op natuurlijke producten en producten op waterbasis.

JBT_fruit coatings_klein

Wereldwijde uitbreiding
De groei van de FPT business unit in de afgelopen twee decennia kan worden teruggevoerd op de uitbraak van citrusgroen in JBT's voormalige kernmarkt voor sapcentrifuges, Florida, wat leidde tot een inkrimping van de industrie en een verplaatsing van een groot deel van de productie naar Californië. "We zagen groeimogelijkheden voor andere FPT-oplossingen in andere delen van de VS en daar hebben we vooruitgang mee geboekt," zegt Siddle. Deze oplossingen omvatten de introductie van de
JBT hoge bakwasserdie een gewaardeerd hulpmiddel is geworden voor het reinigen van afvalbakken in het veld en de Freshgard® Chemtrol Programmeerbare regelaar voor een veilige, betrouwbare en goedkope regeling van de pH-waarde en het ontsmettingsniveau in waterrecirculatiesystemen.

Een andere belangrijke factor was echter de wens van JBT om zijn FPT-marktaandeel buiten de grenzen van de VS te ontwikkelen door de oplossingen en technologieën naar klanten wereldwijd te brengen. "We zijn nu veel globaler dan 20 jaar geleden en we blijven uitbreiden," voegt Siddle toe, die het Midden-Oosten en Azië aanwijst als twee belangrijke groeimarkten voor de komende jaren.

Vraag meer informatie aan over JBT's FPT oplossingen