JBT Cursus Thermische Verwerking

JBT organiseert van 14 tot 18 oktober in Madera, Californië, een cursus thermische verwerking voor professionals uit de voedingssector. De cursus biedt een grondig inzicht in de technische aspecten van de thermische verwerking van voedingsmiddelen. De vijfdaagse cursus, die plaatsvindt in een JBT-faciliteit, zal de deelnemers helpen beter te begrijpen hoe hun beslissingen de kwaliteit en veiligheid van hun voedingsproducten positief kunnen beïnvloeden.

Het educatieve programma, met praktische ervaring in een pilot plant, is bedoeld om de deelnemers inzicht te geven in de kritische parameters die de veilige en kwaliteitsvriendelijke thermische verwerking van voedingsmiddelen regelen. Het wordt gevolgd door een tweedaagse Aseptische Training van 22-23 oktober in JBT's Madera Process Technologies Laboratory.

Karen Brown, Senior Research Engineer bij JBT Process Technologies Laboratory Madera, zei: "We zullen het niet alleen hebben over JBT retorts, maar ook over allerlei soorten retorts en federale wetgeving. De mensen die we verwachten zullen typisch afkomstig zijn uit de industrie voor ingeblikt voedsel met een laag zuurgehalte, omdat dit soort voedsel, dat sterk gereglementeerd is, de groei van het organisme dat botulisme veroorzaakt kan ondersteunen.

"De cursus omvat de microbiologische achtergrond en een deel van de geschiedenis van thermische verwerking voor voedsel in blik met een laag zuurgehalte, alsmede de methoden die worden gebruikt om sterilisatoren en producten te testen die deel uitmaken van de ontwikkeling van veilige thermische processen."

Inschrijven voor JBT's thermische verwerkingscursus

Vraag meer informatie aan over JBT's Aseptische Training