JBT heeft Sta-Fresh 2850 OR geïntroduceerd, een nieuwe, gecertificeerde coating voor biologisch fruit, die een betere glans, blos en beheersing van vochtverlies biedt dan de meeste andere organische coatings. De oplossing is goedgekeurd voor gebruik in zowel de VS als de EU en biedt ook een aanzienlijk betere weerstand tegen defecten in vergelijking met eerdere organische coatings van JBT, evenals veel betere bewaarprestaties.

Sta-Fresh 2850 OR is ontwikkeld door deskundigen die JBT al 90 jaar lang helpen de markt na de oogst te leiden, en is speciaal geformuleerd om vochtverlies te minimaliseren en het smaakbehoud te maximaliseren, met behoud van een vers, natuurlijk uiterlijk en een blijvende hoge glans van het pakhuis tot de bestemming op de exportmarkt.

jbt-fpt-sta-fresh-2850-or-767x421.jpg

John Siddle, JBT's Global Product Line Director for Fresh Produce Technologies, zegt dat de coating een aanzienlijk voordeel biedt ten opzichte van JBT's vorige organische coatinglijn, zowel vanuit praktisch als esthetisch oogpunt. "Sta-Fresh 2850 OR is veel glanzender en ziet er dus veel beter uit. Bovendien heeft het een veel betere defectcontrole, wat betekent dat het minder bloost dan andere organische coatings en beter standhoudt tijdens de opslag. Het resultaat is dat het fruit in een veel betere conditie op de markt komt", legt Siddle uit.

"Door een betere glans, blos en gebrekbestendigheid krijgen onze klanten een veel betere waarde op het gebied van uiterlijk, beheersing van vochtverlies en fruitsmaak."

Alle ingrediënten van Sta-Fresh 2850 OR zijn geverifieerd in overeenstemming met de nationale biologische normen van het USDA en de goedgekeurde lijst van de Europese Unie voor fruitcoatings.

Meer informatie over Sta-Fresh 2850 OR