JBT vulmachines en naaimachines kunnen een tastbaar verschil maken voor de effectiviteit en efficiëntie van voedsel- en drankverwerkende bedrijven, maar de budgetten zijn niet altijd toereikend om de kosten van nieuwe machines te dekken. JBT's Model 'R' of 'Rebuilt ' biedt een manier om garantie-beschermde JBT apparatuur aan te schaffen, bestaande uit nieuwe elektronica en componenten in een bestaand frame, tegen een aantrekkelijke prijs voor kleinere en middelgrote bedrijven.

"We kunnen het vergelijken met autofabrikanten die een volledige revisie aanbieden wanneer ze oudere auto's terug op de weg willen brengen", zegt Rex Pattyn, Customer Care Sales Manager bij JBT. "Dit is precies wat JBT doet. Dit zijn machines die we terugkopen van klanten die ze niet meer nodig hebben en die we - na de grondige revisie - aan andere klanten kunnen aanbieden, met als resultaat dat deze klanten een machine krijgen die bijna nieuw is."

jbt_engineer-model-r_klein.jpg

Industriestandaard oplossingen
Zoals Pattyn uitlegt, behoudt het JBT Model R-programma de originele vul- en naaimachineframes en sommige onderdelen, maar brengt het
volledig nieuwe, state-of-the-art elektronica en componenten in, waarbij slijtage-elementen worden weggegooid. Er wordt ook een risicobeoordeling uitgevoerd op alle gerecycleerde onderdelen, waarbij alles wordt bijgewerkt volgens de huidige normen voordat het opnieuw op de vuller of naaimachine wordt geïnstalleerd.

"Model R betekent 'Rebuilt' en de prijs van deze machines is typisch nieuw minus ongeveer 30%," zegt Pattyn. "De kosten zijn lager dan die van een nieuwe machine omdat het frame en de kritieke onderdelen er al zijn, terwijl de rest wordt vervangen.

JBT SeamTec voor poederblikken 3

"Klanten krijgen een echte industriestandaard JBT machine compleet met garantie tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Dit helpt klanten die een echte JBT machine willen kopen maar niet het budget hebben om nieuw te kopen."

"We maken een machine niet gewoon schoon en geven hem een nieuw laagje verf, we strippen de onderdelen volledig, maken de machines grondig schoon, coaten ze en brengen alles op het niveau van de huidige industrienormen, dus het is een totaal andere aanpak dan die van een normale handelaar in tweedehands machines," voegt Pattyn eraan toe. "Het wordt behandeld en op kwaliteit gecontroleerd als een nieuw apparaat."

Meer informatie over JBT's Model R-programma