JBT complete reserve assemblage_klein

Downtime kan frustrerend en duur zijn voor elke voedsel- en drankverwerker, maar als het gaat om het hoogwaardige poedersegment voor zuigelingen, kan de ervaring dubbel zo erg zijn. Het is essentieel voor poederverwerkers om de lijnen draaiende te houden en downtime tot een absoluut minimum te beperken. Daarom is JBT's onlangs geïntroduceerde Complete Spare Assembly voor JBT Seamers van onschatbare waarde voor bedrijven in de sector.

In het ergste geval kan de stilstand van een poedernaaimachine 50 uur duren terwijl de apparatuur wordt onderhouden of gerepareerd en uiteindelijk weer online wordt gebracht, wat neerkomt op een zeer kostbaar productieverlies. Johan Van Riet, JBT's Customer Care Manager for Filling, Closing and Sterilization, legt uit dat de Complete Spare Assembly voortkwam uit de wens om klanten te helpen die zich in deze situatie bevonden.

PLF1

"De Complete Spare Assembly kan de stilstandtijd enorm verkorten," zegt hij. "Het idee werd getriggerd door klanten uit de poederindustrie die naaimachines gebruiken voor blikjes zuigelingenvoeding. Dit is een hoogwaardig product, dus stilstand is zeer kostbaar. We hebben klanten die seamers gebruiken met 6.000 of 7.000 productie-uren per jaar, en zij vroegen wat er gedaan kon worden om de stilstandtijd te verminderen."

De ingenieurs van JBT begonnen na te denken over hoe ze het probleem konden aanpakken, en begonnen naar volledige assemblages en rotatiekits te kijken als antwoord. Het resultaat is de JBT Complete Spare Assembly die gemiddeld slechts anderhalf uur nodig heeft om te installeren en in bedrijf te stellen.

JBT SeamTec voor poederblikken 3

"We hebben het dan over het verlies van bijna een complete productiedag per evenement, wat veel geld is", zegt Van Riet. "Qua Return-on-Investment kan dat in één tot twee jaar worden terugverdiend."

De Complete Spare Assembly maakt niet alleen de opslag van reserveonderdelen overbodig, maar zorgt ook voor gemoedsrust omdat klanten erop kunnen vertrouwen dat ze een kant-en-klare vervanger bij de hand hebben als hun naaimachine defect raakt, vervolgt Van Riet.

De reactie van de industrie, zegt hij, is zeer positief: acht klanten hebben nu een Complete Spare Assembly geïnstalleerd. De volgende stap zou nu de zuivelindustrie kunnen zijn, waar klanten volgens Van Riet ook veel belangstelling voor de oplossing hebben getoond.

Meer informatie over de JBT Complete Reserve Montage