Citrus-Juice-Seminar_Madrid_767x421

JBT brengt de jaarlijkse Citrus & Juice Seminar roadshow deze maand naar Madrid, Spanje, met een focus op hoe nieuwe vultechnologie helpt om te voldoen aan de eisen van de markt en hoe JBT kan helpen om beter smakende, voedzamere producten te maken met een minimum aan verwerking.

Het evenement, dat van 16-17 juli plaatsvindt in Hotel NH Nacional, Atocha in Madrid en dat al eerder Israël en Griekenland aandeed, omvat sessies over markttrends en technologische oplossingen en staat open voor zowel klanten als niet-klanten in Spanje.

De gesprekken omvatten een blik op niet-thermische technologieën, waaronder Verwerking onder hoge druk (HPP) van JBT Avure en koeloplossingen van JBT ally IceGen. Voedselsterilisatie met behulp van innovatieve Ohmse verwarming, zoals gebruikt in de JBT Sterideal® Ohmse warmtewisselaarzal ook worden besproken.

Zumos Palma 2

Het evenement zal ook aandacht besteden aan hoe het meeste te halen uit citrusafval en bijproducten, waarbij de mogelijkheden voor hergebruik van afvalschillen en de extractie van waardevolle d-LIMONENE olie, troebel schillensap en comminute - een puree die afkomstig is van hele citrusvruchten.

Volgens Francisco Purroy van JBT zal het seminar ook een blik werpen op de onlangs gelanceerde AsepFlex™ lineaire zakkenvuller, een oplossing die ontwikkeld is om de typische problemen met aseptisch zakken vullen, zoals een hoog weigeringspercentage en een lage capaciteit, op te lossen. "De markt vraagt om een enorme verscheidenheid aan formaten, SKU's, flessen en zakken in alle maten en vormen, dus we passen onze aseptische vuller aan om de meest veelzijdige op de markt te zijn," zegt Purroy.

Gezien de recente berichten in de media over het suikergehalte in sap, zegt Purroy dat er ook discussie zal zijn over hoe de boodschap dat citrussap een gezond product is, zonder toegevoegde suiker, kan worden doorgegeven. JBT, zegt hij, kan producenten helpen met oplossingen die een beter product met een betere smaak en een betere voeding leveren, met een minimum aan verwerking.

Informatie aanvragen over het seminar