xray-burger_123rf-e1535129414788.jpg

Het innovatieve XVision™ systeem van JBT, waarvan het unieke modulaire ontwerp heeft geholpen om röntgentechnologie betaalbaarder te maken voor voedselverwerkers, is nu voor het eerst beschikbaar voor klanten in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten na afronding van de EU CE-certificering. De technologie, die al veel succes heeft geboekt in de VS waar meer dan 250 units zijn verkocht, is geïnstalleerd in JBT's Helsingborg, Zweden Research & Technology Center waar klanten het systeem in een actieve productieomgeving kunnen bekijken.

Het Europese debuut van XVision loopt vooruit op de lancering van een nieuwe versie van het apparaat later dit jaar voor natte levensmiddelen, en is een gevolg van de groeiende belangstelling in de internationale levensmiddelen- en drankverwerkende industrie voor de vele toepassingen van röntgentechnologie en het vermogen om kostbare terugroepacties of zelfs rechtszaken te voorkomen.

xray-pasta_123rf.jpg

Belangrijkste voordelen
Dino Carbone, Division Product Manager voor JBT XVision, zegt
Lage eigendomskosten dat het innovatieve modulaire ontwerp een van de voordelen is die het systeem biedt. "Klanten kunnen belangrijke onderdelen van de machine vervangen, zodat er geen dure technische ondersteuning nodig is", zegt hij. "Het is volledig plug-in en go."

De kosten zijn echter niet het enige voordeel van XVision. Het systeem, aldus Carbone, levert uitstekende detectieprestaties omdat het roestvrij staal - de meest voorkomende metaalverontreiniging in productiefaciliteiten - met een driemaal grotere nauwkeurigheid kan identificeren dan standaard metaaldetectoren.

CCPX-Clean-2208

De XVision CCPX Clean en Bulk

Cruciaal is dat XVision ook eenvoudig te bedienen is, met de nadruk op een zo eenvoudig mogelijk gebruik. "We hebben veel van de complexiteit uit de bediening gehaald", zegt Carbone. "Als de machine eenmaal getraind is, is het minder waarschijnlijk dat de eindgebruiker problemen heeft met de instellingen."

Bescherming van de reputatie
XVision kan metalen, stenen, verkalkte botten, glas en andere verontreinigingen opsporen in een breed scala aan producten, van levensmiddelen in zakjes en zakken tot kant-en-klaarmaaltijden, eiwitrepen, snoepgoed, nutraceutica en groenten en fruit. Het systeem kan ook worden gebruikt om
proceskwaliteitscontroles uit te voeren door nauwkeurig het gewicht van voorwerpen en gevulde zakken te meten tot op 2-3% van het optimale vulniveau.

"Wij zien een toenemende belangstelling van klanten voor XVision, zowel vanwege de veelzijdigheid van de technologie als vanwege het vermogen om merken te beschermen tegen terugroepacties of zelfs rechtszaken, die zeer kostbaar en schadelijk voor de reputatie kunnen zijn," voegt Carbone eraan toe.

Meer informatie over XVision