De Australische sapverwerkende industrie is een belangrijke markt voor JBT Liquid Foods, maar het is een markt die in toenemende mate wordt gekenmerkt door twee concurrerende tendensen. Aan de ene kant blijft het land een netto-importeur van sapconcentraat, maar aan de andere kant heeft Australië een stijging van de export van sinaasappelsap zonder concentraat naar markten in heel Azië meegemaakt.

Dit is de boodschap die zal worden gegeven tijdens een keynote presentatie over World Juice Market Trends door JBT's Global Product Line Director voor Verwerking van groenten en fruitMichael Mas, op het komende Citrus Australië 2019 Sap Forumdat plaatsvindt in Griffith, New South Wales op 12 juni.

"De Australische sapverwerkende industrie is de afgelopen jaren gegroeid en is een belangrijke markt voor JBT Liquid Foods als geheel," zegt Mas. "Interessant is dat, hoewel Australië nog steeds een netto-importeur van concentraat is, de export van Australië is gegroeid via gebotteld sinaasappelsap zonder concentraat naar Japan, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Thailand en andere APAC-landen."

jbts-grant-dag.jpg

JBT's subsidie dag

Terugwinning van bijproducten
Naast de focus op wereldmarkttrends zal JBT's Sales Manager voor Liquid Foods Technology in Australië en Nieuw-Zeeland, Grant Day, een presentatie geven over middelen om "bijproducten te extraheren en de sapextractie te maximaliseren". Dit omvat een diepgaande blik op
JBT-sapextractietechnologieënen innovatieve systemen voor de terugwinning van bijproducten om het commerciële potentieel van citruspulp en -sap te maximaliseren. waardevolle d-limoneenolie.

Het Citrus Juice Forum 2019, een belangrijk evenement voor citrusverwerkers en sapproducenten in Australië, zal naar verwachting zo'n 150 deelnemers aantrekken voor het eendaagse seminar.

Het Citrus Australia's 2019 Juice Forum vindt plaats in de Griffith Exies Club, Griffith, New South Wales op 12 juni.

Download het ontwerpprogramma van het evenement

Klik om u in te schrijven voor het evenement (gratis)