tech foto algemeen

JBT houdt op 29 mei om 14u00 EDT een exclusief op uitnodiging gehouden klantenwebinar over het innovatieve JBT Low Energy Suction System (LESS), waarbij de nadruk ligt op de uitleg waarom deze technologie niet alleen kan leiden tot zeer aanzienlijke energiebesparingen, maar ook elke dag meer kisten met producten in het magazijn kan afleveren.

LESS, een technologische doorbraak (octrooi aangevraagd) voor 1800mm statische stoomwaterspuiten, realiseert energiebesparingen door gebruik te maken van een nieuw afzuigsysteem dat het watervolume van de retort tot 45% vermindert, waardoor de verwarmings- en koelingskosten per proces dalen.

Maar meer dan alleen een energiebesparende toepassing, betekent de verbeterde efficiëntie van de oplossing dat de procestijden kunnen worden verkort, wat leidt tot een hogere verwerkingscapaciteit.

JBT energiezuinig afzuigsysteem

LEES hoe het energiezuinige zuigsysteem werkt

"We hebben dit systeem ontwikkeld om energie te besparen - als er minder water in de retort is, is er minder stoom nodig om op te warmen en af te koelen, dus je bespaart energie, zowel aan de verwarmings- als aan de koelzijde", legt Rick Wilson, JBT's Global Product Line Director, Retort & Rotary, uit.

"Met snellere verwarmings- en koeltijden versnelt u het hele proces en kunt u meer cycli per dag draaien op hetzelfde apparaat."

De met LESS uitgeruste 1800 mm retorts worden al gebruikt door voedselverwerkers in een groot aantal industrieën en zijn in staat om snel en efficiënt producten te verwerken in allerlei vormen, van kant-en-klare zakjes en andere flexibele verpakkingen tot glazen potten, plastic kuipjes, aluminium containers en cilindrische blikken.

informatie of een uitnodiging voor het JBT LESS klantenwebinar aanvragen